Kroměříž: Město dokončilo opravu technologie chlazení na zimním stadionu

18.08.2020 18:12

Kroměřížská radnice dokončila opravu technologie chlazení na zimním stadionu. Postarali se o to pracovníci společnosti ENERGO CHOCEŇ. Náklady činí 36,3 milionu korun, téměř osm milionů korun město získá jako dotaci ze Státního fondu životního prostředí.

Kroměříž: Město dokončilo opravu technologie chlazení na zimním stadionu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Jedná se o jednu z největších investic v letošním roce. Jde také o první velkou investici do sportovišť ve městě za poslední léta. Další připravujeme,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Oprava byla plánována tak, aby neohrozila začátek hokejové sezony. „Těší mě, že se to povedlo a že tento týden již na ledě vyrobeném novou technologií bruslí mladí hokejisté,“ řekl místostarosta Karel Holík.

Strojovna zimního stadionu byla v provozu od roku 1972. Rekonstruována byla celá chladicí soustava, strojovna i ledová plocha. Kromě modernizace zimního stadionu je důležitým cílem také ochrana životního prostředí, kdy se množství použitého čpavku v zařízení snížilo z šesti na méně než dvě tuny. Kromě výměny technologie chlazení a stavebních úprav ledové plochy a jejího bezprostředního okolí bylo kluziště osázeno novými mantinely.

„Sportovní zařízení města Kroměříže, které zimní stadion provozují, nyní ještě ze svých provozních prostředků opraví střídačky,“ doplnil Holík. Na ledové ploše kroměřížského zimního stadionu se každoročně protočí více než 60.000 lidí. Stadion patří městu, které ho získalo ve veřejné dražbě v roce 2006 za 4,93 milionu korun. Kromě hokejistů ho využívají školy, školky a také veřejnost.

Radnice v roce 2008 opravila střechu, později ještě štítové stěny stadionu i další stěny objektu, z nichž odpadávalo sklo. V roce 2017 město opravilo osvětlení a ozvučení zimního stadionu. Další nákladné opravy však zimní stadion ještě čekají. V plánu je celková rekonstrukce interiéru i venkovního pláště, a také výstavba nové tréninkové haly. „Strojovna je přitom již postavena tak, aby byla schopna vyrobit led na zimním stadionu i na vedlejší hale,“ uzavřel Holík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…