Kroměříž: Město letos promine poplatek za restaurační zahrádky

14.05.2020 18:03

Kroměřížská radnice letos promine místní poplatek za užívání veřejného prostranství, který vybírá od provozovatelů restaurací, hostinců, kaváren či cukráren za takzvané zahrádky.

Kroměříž: Město letos promine poplatek za restaurační zahrádky
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Chceme tak zmírnit dopad na provozovatele těchto zařízení, který měla opatření státu přijatá v souvislosti s šířením koronaviru,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Podle vyhlášky o místních poplatcích město za restaurační zahrádky vybírá dvě koruny za metr čtvereční a den. Podle vedoucího odboru služeb Lamberta Hanzala loni podnikatelé tento poplatek platili za užívání veřejného prostranství pro 19 restauračních zahrádek.

Město se podnikatelům postiženým opatřeními proti šíření nákazy koronavirem snaží pomoc i jinak. Pro podnikatele působící v pronajatých prostorách na území města, kterých se dotklo povinné uzavření provozoven na základě opatření vlády, zastupitelé uvolnili tři miliony korun. Žádosti lze podávat do neděle 10. května. Veškeré informace o programu najdou podnikatelé ZDE.

Radnice už dříve rozhodla o odložení splátek nájemného podnikatelům, kteří působí v městských prostorách a jejichž činnost byla přímo dotčena omezením provozu v souvislosti s opatřeními státu proti šíření nákazy koronavirem. Radní schválili, že těmto subjektům, které si pronajímají nebytové prostory města za účelem provozování činností na základě živnostenského oprávnění, odloží splátky s platností od 1. dubna 2020 do doby ukončení nouzového stavu. Podle starosty se vedení města bude situací podnikatelů, kteří si pronajímají městské prostory, ještě zabývat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…