Kroměříž: Město nabízelo pro besedu s hejtmanem Čunkem Dům kultury, Zlínský kraj odmítl

18.02.2019 17:58

Radnice nabízela Zlínskému kraji pro besedu hejtmana Jiřího Čunka s občany Kroměříže na téma krajského zdravotnictví prostory Domu kultury. Stalo se tak poté, co hejtmanství kontaktovalo město s žádostí o propagaci besedy, která se koná ve středu 20. února v 16:00 v hotelu U Zlatého kohouta na Velkém náměstí.

Kroměříž: Město nabízelo pro besedu s hejtmanem Čunkem Dům kultury, Zlínský kraj odmítl
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Zlínský kraj bohužel město ohledně zajištění prostor pro besedu pana hejtmana s občany nekontaktoval. Zdálo se nám, že jím zvolené prostory jsou nedostatečné, lidé se o situaci nemocnice velmi zajímají a zřejmě jich přijde hodně. Nabídli jsme proto Zlínskému kraji Dům kultury, ale byli jsme bohužel odmítnuti,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Radnice besedu nepořádá, jedná se o akci Zlínského kraje. „Přesto se na plakátech objevilo logo města, které Zlínský kraj použil bez našeho vědomí. Lidé se nás v ulicích i na sociálních sítích ptají, proč se beseda koná v hotelu U Zlatého kohouta, proč město nezvolilo větší prostory. Je zřejmé, že občany Kroměříže i celého regionu situace ve zdravotnictví zajímá. Bohužel musím konstatovat, že jsme na volbu místa konání besedy neměli žádný vliv,“ doplnil Němec.

Město se o konání besedy dozvědělo v pátek 8. února, kdy pracovnice oddělení vnějších vztahů a komunikace zlínského hejtmanství kontaktovala tiskového mluvčího kroměřížské radnice s žádostí o propagaci besedy. Tiskový mluvčí o konání besedy informoval vedení města, které se následně rozhodlo nabídnout Zlínskému kraji pro besedu větší prostory, konkrétně v Domu kultury. Tisková mluvčí hejtmanství však nabídku telefonicky v rozhovoru s mluvčím kroměřížské radnice odmítla, oddělení vnějších vztahů a komunikace to následně potvrdilo i písemně. Jako důvod uvedlo, že informace o konání besedy byla již v minulosti komunikována a otištěna v Oknu do kraje.

Veřejnost tak prý s hotelem U Zlatého kohouta počítá. Podle webu hotelu se do tamního sálu vejde 80 až 100 osob. „Uvidíme, zda bude tato kapacita stačit. Město učinilo pro zajištění větších prostor maximum. Mrzí mě, že s námi Zlínský kraj opět nekomunikoval. Pan hejtman Čunek a vedení kraje, kde hraje dominantní roli Čunkova KDU-ČSL, zřejmě o diskusi s občany města a celého Kroměřížska příliš nestojí. Znovu tak dali najevo, že jim na občanech druhého největšího města ve Zlínském kraji i na obyvatelích okolních měst a obcí nezáleží,“ uzavřel Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.