Kroměříž: Město pomáhá s nákupy seniorům a zdravotně postiženým

24.03.2020 13:13

Kroměřížská radnice pomáhá s partnery seniorům a zdravotně postiženým lidem, kteří nemají možnost zajistit si sami nákup základních potravin, drogerie, léků a zdravotnických potřeb. Mohou se v pracovní dny od 8 do 15 hodin obrátit na pracovníka městského úřadu na čísle 720 744 884, který jim nákup zprostředkuje.

Kroměříž: Město pomáhá s nákupy seniorům a zdravotně postiženým
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Nakupovány jsou základní potraviny, drogistické potřeby, léky a zdravotnické potřeby do částky 500 korun na osobu. Zajištění nákupu a dovoz je bezplatné, hradí se pouze hodnota nákupu, Služba je zřízena pro občany města Kroměříže a jeho místních částí. Připravilo ji město Kroměříž ve spolupráci s Arcibiskupským gymnáziem v Kroměříži a obecně prospěšnou společností ADRA.

„Zatím službu využívají jednotky občanů, nákupů není denně ani deset. Rád bych, aby se občané nebáli zavolat a o tuto službu si říci. Omezení volného pohybu osob v době nouzového stavu dopadlo především na osaměle žijící seniory a handicapované lidi. Tímto způsobem jim v obtížné situaci nabízíme pomoc,“ řekl místostarosta Vít Peštuka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…