Kroměříž: Město připravuje obnovu sadu v místní části Zlámanka

12.06.2023 13:10 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice chystá obnovu ovocného sadu v místní části Zlámanka. Staré stromy zde totiž postupně chřadnou a plocha zarůstá náletovými dřevinami.

Kroměříž: Město připravuje obnovu sadu v místní části Zlámanka
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Výsadbou stromů chce město podpořit vztah člověka ke krajině a zpřístupnit občanům i lokality kolem Kroměříže. V neposlední řadě bychom rádi na obnovu sadu získali dotační prostředky od státu,“ popsal starosta Tomáš Opatrný.

Kromě obnovy samotného sadu záměr zahrnuje také doplnění stávajícího stromořadí podél komunikace. „Zajistí to zvýšení biodiverzity v řešené oblasti,“ doplnila vedoucí odboru regionálního rozvoje Simona Prečanová. Celkové náklady na obnovu zeleně ve zmíněné lokalitě se pohybují odhadem kolem 340 tisíc korun, z toho 80 procent by město mohlo získat jako dotaci z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Město plánuje obnovu zeleně i v dalších lokalitách. Nová alej stromů by měla být na podzim vysazena například v Bílanech. Celkem by ji měly tvořit asi čtyři desítky dřevin. Navrženy byly navrženy jeřáb oskeruše, jabloň domácí a slivoň švestka. Také na tento záměr by město chtělo čerpat dotaci od ministerstva životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

20:27 Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

Jízdárny Centra volného času Pavučina se otevřely veřejnosti a místní ošetřovatelé i svěřenci předve…