Kroměříž: Město ušetřilo, připravuje další opravy ve školách

03.12.2017 19:04

Kroměřížská radnice ušetřila v letošním rozpočtu téměř dva miliony korun, které ještě do konce roku investuje do oprav v základních a mateřských školách.

Kroměříž: Město ušetřilo, připravuje další opravy ve školách
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Pracovat se bude v Mateřské škole Spáčilova a v základních školách Oskol a Zachar. „Opravy přispějí ke komfortnějšímu prostředí pro děti a na ZŠ Zachar také pro veřejnost, která odpoledne tamní sportovní areál využívá,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Na Zacharu se bude opravovat sociální zařízení a šatny venkovního sportovního areálu. „Od výstavby školy je stále ve stejném stavu. Ve všech místnostech bude položena nová keramická dlažba, protože stávající je z betonové mazaniny a je prašná. Nové bude sociální zařízení a místnosti budou také nově vymalovány,“ popsala Veronika Šojdrová z radničního odboru rozvoje města. Náklady činí téměř 490.000 korun, hotovo by mělo být do konce letošního roku.

V MŠ Spáčilova se bude řešit problém s okenní stěnou, která odděluje od venkovní zahrady chodbu s učebnami. „Okna jsou původní z doby výstavby školky a kvůli nim z budovy uniká teplo. Navíc se nedají otevírat, což zase přináší potíže v letních měsících,“ doplnil Němec. Okenní sestava tak bude vyměněna, náklady přesáhnou 910.000 korun. Práce by měly být dokončené ještě v letošním prosinci, nejpozději však v lednu příštího roku.

Na ploše u ZŠ Oskol se opravuje povrch. „Byl zvlněný a porušený, což pro děti mohlo být nebezpečné,“ popsala Šojdrová. Nový povrch bude asfaltový, dokončen má být do poloviny prosince. Na něm bude instalováno dopravní hřiště, které bude využívat družina základní školy i mateřská škola. Náklady přesáhly 360.000 korun. V ZŠ Oskol se v budoucnu připravuje i instalace vzduchotechniky. Radní schválili podání žádosti o dotaci z fondů EU, akce by mohla být realizována v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…