Kroměříž: Město vybírá vánoční strom, kandidáti jsou tři

22.10.2021 16:01

Rozzáří Velké náměstí v Kroměříži o letošních Vánocích strom z místní části Vážany? Nebo snad pracovníci Kroměřížských technických služeb přivezou strom z Braunerovy ulice v Dolních zahradách?

Kroměříž: Město vybírá vánoční strom, kandidáti jsou tři
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Výběr nebude jednoduchý, ve všech případech se jedná o pěkné vzrostlé dřeviny, které budou ozdobou náměstí,“ uvedl vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal. 

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47018 lidí

Pracovníci odboru nyní všechny stromy prověřují, zkoumají kvalitu dřeva, zdravotní stav i vitalitu stromů, aby zjistili, zda jsou vhodné pro instalaci na Velké náměstí. „Rozhodne se v nejbližších dnech,“ doplnil Hanzal. Vánoční strom bude nazdoben a rozsvícen ve čtvrtek 25. listopadu.

Ve Vážanech jsou hned dva kandidáti. Oba stromy rostou na soukromých pozemcích, jejich majitelé je chtějí městu darovat. V prvním případě se jedná o asi 12 metrů vysoký smrk ztepilý, ve druhém o zhruba 14 metrů vysoký smrk pichlavý. V Braunerově ulici roste na pozemku města asi desetimetrový smrk pichlavý. Loni na Velkém náměstí stál vánoční strom z Chropyňské ulice, jednalo se o smrk pichlavý.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…