Kroměříž: Město žádá hygieniky o výjimku pro mobilní kluziště

21.12.2020 16:01

Kroměřížská radnice žádá Krajskou hygienickou stanici Zlínského kraje o výjimku z platných protiepidemických pravidel na provoz mobilního kluziště na Hanáckém náměstí.

Kroměříž: Město žádá hygieniky o výjimku pro mobilní kluziště
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Město si je vědomo nynější vážné situace ohledně epidemie koronaviru. Přesto jsme přesvědčeni, že sportování venku pozitivně ovlivňuje zdravotní stav obyvatel a zejména dětí. Proto se na hygieniky obracíme s touto žádostí,“ uvedl místostarosta Karel Holík. Mobilní kluziště má rozměry 13 krát 28 metrů. Počet bruslících, podle stávajících pravidel pouhých šest osob, zdaleka nepokryje poptávku veřejnosti, která v současné době nemůže využívat krytá sportoviště.

Anketa

Chcete Pavla Rychetského za prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 11568 lidí

„Domníváme se, že by bylo možné povolit bruslení cca 24 osob zároveň, abychom splňovali podmínku 15 metrů čtverečních pro jednoho člověka tak, jako tomu je v obchodech. Osobně bych si přál, pokud by bruslících mohl být až dvojnásobek, tedy 48, a to s ohledem na to, že by samozřejmě používali ochranu úst a nosu. Nebo aby výjimka alespoň zahrnovala jako jednu osobu rodiče, který bez bruslí učí bruslit své dítě,“ dodal Holík.

Radnice pořídila nové mobilní kluziště za zhruba 2,7 milionu korun. V minulé zimě město provozovalo na Hanáckém náměstí mobilní kluziště, které si pronajalo. Novinka zaznamenala velký ohlas veřejnosti. Koupí mobilního kluziště chce město vyřešit problém s omezenými hodinami bruslení pro veřejnost na zimním stadionu, který za normální situace bývá vytížen hokejem mládeže i dospělých a který je podle stávajících protiepidemických opatření pro veřejnost jakožto vnitřní sportoviště uzavřen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.