Kroměříž: Město zahájí opravy chodníků, první je na řadě Braunerova ulice

27.03.2020 14:47

Kroměřížská radnice v těchto dnech zahájí opravy chodníků. Jako první je na řadě Braunerova ulice, náklady přesáhnou tři miliony korun.

Kroměříž: Město zahájí opravy chodníků, první je na řadě Braunerova ulice
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Chodníky a komunikace nadále patří k prioritám radnice. I přes nesnáze s koronavirem se chod města nesmí zastavit. Letos máme v plánu ještě opravy několika dalších chodníků, které nejsou v dobrém stavu,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

V Braunerově ulici se bude opravovat levostranný chodník v úseku od křižovatky s ulicí Skopalíkova po křižovatku s ulicí Dolnozahradská. Je dlouhý téměř půl kilometru, půjde o plochu necelých 1000 metrů čtverečních. „Stará betonová dlažba bude vyměněna za novou zámkovou dlažbu, postará se o to městská společnost Kroměřížské technické služby. Plníme tak jedno z přání obyvatel Dolních zahrad, které vyjádřili na našem společném jednání,“ dodal místostarosta Karel Holík.

Braunerova ulice přiléhá k lokalitě Račín, kde město postupně demoluje domy, ve kterých bydlí nepřizpůsobiví občané. Ke konci loňského roku odtud byly odstraněny dvě hospodářské budovy, o rok dříve demoliční firma odstranila dva obytné domy a jednu hospodářskou budovu.

Město po zahájení opravy v Braunerově ulici plánuje i opravy dalších chodníků. „Připravujeme opravu chodníku k Mateřské škole Kollárova a chodníků v ulicích Moravská, Nerudova a Francouzská,“ poznamenal Miloslav Gerla z radničního odboru služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…