Kroměříž: Město získalo dotaci na kameru, která dohlédne i na Bezručovy sady

15.05.2018 10:00

Kroměřížská radnice získala dotaci 340.000 korun z programu prevence kriminality ministerstva vnitra na pořízení kamery, která dohlédne i na Bezručovy sady. Bude umístěna na sloupu veřejného osvětlení na rohu ulic Úprkova a Kotojedská.

Kroměříž: Město získalo dotaci na kameru, která dohlédne i na Bezručovy sady
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Přispěje k tomu, aby se především rodiny s dětmi cítily v Bezručových sadech bezpečně,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

S instalací kamery, která bude stát kolem 600.000 korun, se počítá na podzim. „Bude otočná s třicetinásobným optickým zoomem a tedy s maximálním rozlišením. Půjde o druhou nejkvalitnější kameru ve městě,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš.

Podle něj si návštěvníci parku v minulosti stěžovali na protiprávní jednání. Zejména v letních měsících se totiž v Bezručových sadech scházejí lidé bez domova a další nepřizpůsobiví občané, kteří obtěžují ostatní návštěvníky. „Řešili jsme zde také pití alkoholu na veřejnosti, které zakazuje městská vyhláška,“ popsal Kubiš.

Park nyní monitoruje jedna z přenosných kamer, kterou tak strážníci přesunou jinam. Podél Bezručových sadů vede jedna z páteřních komunikací ve městě. Nová kamera dohlédne i na příjezdovou komunikaci k obchodnímu středisku, odkud bývají hlášené krádeže věcí ze zaparkovaných vozidel na přilehlém parkovišti, a také na frekventovanou křižovatku na Husově náměstí.

Kroměříž má nyní 18 pevných kamerových bodů a k tomu dvě mobilní kamery, které lze podle potřeby přesouvat. Radnice kamerový systém provozuje od roku 2001.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…