Kroměříž: Na radnici se uskuteční veřejné jednání o budoucí podobě sociálních služeb

18.05.2018 20:30

Město Kroměříž pořádá veřejné projednání projektu Komunitní plánování sociálních služeb na Kroměřížsku. Uskuteční se ve středu 16. května v 9:00 v hudebním sále Domu kultury v Kroměříži.

Kroměříž: Na radnici se uskuteční veřejné jednání o budoucí podobě sociálních služeb
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Díky projektu vzniká nový komunitní plán sociálních služeb pro obec s rozšířenou působností (ORP) Kroměříž, což je zásadní dokument pro sociální služby v celém regionu,“ poznamenal místostarosta Pavel Motyčka.

Veřejnosti bude představen projekt samotný a také výsledky analýzy sociálního prostředí v ORP Kroměříž a analýzy potřeb uživatelů sociálních služeb, které byly zpracovány na jaře letošního roku. „Součástí jednání bude diskuze s občany, kteří budou moci oslovit zástupce realizačního týmu projektu a představitele města Kroměříže se svými připomínkami k fungování sociálních služeb,“ uvedla projektová manažerka radnice Iveta Mišurcová.

Projekt je financován z Evropského sociálního fondu z Operačního programu zaměstnanost. Nový komunitní plán pro ORP Kroměříž na léta 2020 až 2023 by měl být hotový v září 2019. Podle Vratislava Snídala z radničního odboru sociálních věcí a zdravotnictví jsou do pracovních skupin, které se na něm podílejí, zapojeni senioři, rodiny s dětmi, osoby se zdravotním postižením a osoby ohrožené sociálním vyloučením. „Plán stanoví financování i rozvoj sociálních služeb v daném období,“ uzavřel Snídal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.