Kroměříž: Náměstí bude vánočně nazdobené, k vidění budou i ledové sochy

26.11.2021 19:31 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice nazdobí svátečně Velké náměstí, kde nebude chybět ani slaměný betlém a ledové sochy. Na čtyřech místech města se navíc již tuto neděli rozzáří velké adventní svíce.

Kroměříž: Náměstí bude vánočně nazdobené, k vidění budou i ledové sochy
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Rádi bychom alespoň takto přispěli k navození sváteční atmosféry a občanům, a hlavně dětem, zpříjemnili při jejich procházkách Vánoce, když už jim kvůli epidemii koronaviru a s ní souvisejícím rozhodnutím vlády nemůžeme předvést program, který jsme pro ně plánovali a dlouho pečlivě připravovali,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Na Velkém náměstí bude rozmístěna asi desítka stánků, které ale budou zavřené a budou tak pouze oporou pro světelnou výzdobu. „Bude ji tvořit stejně jako loni vstupní brána a uprostřed stánků velký světelný kužel, ze kterého se bude směrem ke stánkům rozpínat světelné nebe. Nasvícena bude také kašna a další světelné nebe ozáří slaměný betlém, který bude umístěný u Mariánského sloupu,“ poznamenala Marcela Nehodová z radničního odboru Útvar tajemníka.

Ledové sochy se na Velkém náměstí objeví od 11. prosince. „K sochám více prozradíme později. Zatím můžeme slíbit, že se děti budou moci vyfotit na velkém ledovém trůnu,“ dodala Nehodová.

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí

Už v neděli 28. listopadu se Kroměříž promění ve velký adventní svícen. V 17 hodin se na náměstí Míru rozsvítí dva metry vysoká adventní svíce s vánočním stromem a ozdobami. Město s ohledem na opatření vlády proti šíření koronaviru nebude zbylé svíce rozsvěcovat každou další neděli a s doprovodným programem, jak plánovalo, ale svíce na Komenského, Masarykově a na Velkém náměstí rozsvítí také ještě během nedělního večera 28. listopadu.

Dům kultury v Kroměříži zatím zrušil akci Youtubeři v Kroměříži plánovanou na 4. prosince, neboť se jedná o show, kde se vystupující dostávají do blízkého kontaktu s publikem. Zrušil i dva závěrečné plesy tanečních, kde by limit účastníků překročil povolených 100 osob. „Ostatní akce zatím nerušíme, vládní nařízení jejich konání s omezeními, kdy se jich mohou účastnit lidé s dokončeným očkováním či prodělaným onemocněním covid-19, umožňují. Prosíme diváky, aby pro aktuální informace sledovali internetové stránky a facebook Domu kultury,“ řekl ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.

Vánoční trhy nazvané Šťastné a veselé měly začít 10. prosince. Zahájit je měl videomapping a večerní koncert Davida Kollera. Připraveny byly přibližně dvě desítky stánků se sortimentem zaměřeným na dobré jídlo a pití a na drobné zboží spojené s Vánocemi. Po celých 13 dnů měl trhy měl doplňovat i kulturní program. Jeho zlatým hřebem měl být na zlatou neděli koncert zpěvačky Anny K.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…