Kroměříž: Návštěva městské policie děti pobaví i poučí

16.01.2023 13:55 | Tisková zpráva

Nedílnou součástí práce strážníků kroměřížské městské policie je i preventivní činnost. Budovu na Velkém náměstí tak otevírají i dětem, žákům prvního stupně základních škol. Kromě prohlídky služebny se děti od strážníků i něco dovědí.

Kroměříž: Návštěva městské policie děti pobaví i poučí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Považuji za důležité, aby se děti už od útlého věku seznámily s činností městské policie. A také pro strážníky je tato preventivní činnost důležitá, pomáhá jim totiž předcházet budoucím potenciálním problémům,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný, který městskou policii řídí.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17820 lidí

Její budovu na Velkém náměstí během roku navštíví zhruba dvě desítky dětských výprav. „Vyprávíme jim například, jak se mají chovat v dopravě, nebo co mají dělat, když je na ulici osloví neznámá osoba,“ uvedl zástupce ředitele městské policie Jaroslav Sigmund. Velkým lákadlem bývá městský kamerový systém. „Ukazujeme dětem na něm i jejich cestu k nám do budovy. Na svém vlastním příkladu tak vidí, jak by se ve skupině neměly pohybovat, že by se například neměly postrkávat nebo ze skupiny vystupovat,“ popsal Sigmund.

Strážníci také dětem vypráví o všem, co jejich povolání obnáší. „Kromě operačního střediska předvedli čtyřem oddělením školní družiny služební výstroj a výzbroj. Děti si také prohlédly a prozkoumaly služební vozidlo, svému průvodci položily nespočet otázek, rozloučily se a vydaly na zpáteční cestu. O návštěvě u strážců zákona si pak ještě dlouho povídaly,“ popsala s úsměvem Blanka Králová z kroměřížské Základní školy Zámoraví.

Kromě prohlídky budovy městské policie strážníci svou činnost dětem prezentují i přímo ve školách, kde například předvádějí ukázky kynologie, tedy práce se služebním psem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …