Kroměříž: Po roční přestávce bude opět znít hudba vojenských souborů

26.07.2021 10:29

Festival vojenských hudeb nebude mít letos v názvu slovo „mezinárodní“, a to z důvodu neúčasti zahraničních souborů. Přesto bude program zajímavý a bohatý. Oblíbený festival, který má v Kroměříži dlouholetou tradici, se uskuteční v pátek 27. a v sobotu 28. srpna. „Kroměříž byla v minulosti spjatá s armádou a festival vojenských hudeb každoročně tuto skutečnost připomíná, starším Kroměřížanům, kteří si vojáky ve městě ještě pamatují (nebo jimi sami byli), i mladším generacím,“ uvedla místostarostka města Daniela Hebnarová.

Kroměříž: Po roční přestávce bude opět znít hudba vojenských souborů
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Dvoudenní hudební program proběhne na Velkém náměstí, vstup je zdarma. Festival zahájí v pátek 27. srpna od 19.30 hodin koncert Ústřední hudby Armády České republiky se zpěvačkou a muzikálovou herečkou Dashou. Sobotní část festivalu (28. 8.) nabídne čtyři vystoupení. Od 17.30 hodin se představí Vojenský umělecký soubor Ondráš s programem „Ondrášovská suita“, od 19. hodiny přijde na řadu exhibice čestné stráže Armády České republiky a po ní vystoupení žesťového sextetu Hudby hradní stráže. Koncert Vojenské hudby Olomouc je připravený na 19.30 hodin, s olomouckými hudebníky se představí zpěvák Ondřej Ruml.

Festivaly vojenských hudeb se v Kroměříži konají od roku 1992, většinou s účastí zahraničních souborů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.