Kroměříž: Prázdninový provoz mateřských školy bylo třeba posílit

23.06.2020 13:48

Mateřské školy, jejichž zřizovatelem je město Kroměříž, se připravují na prázdninový provoz. Školky bude v červenci a srpnu navštěvovat více dětí než v minulosti.

Kroměříž: Prázdninový provoz mateřských školy bylo třeba posílit
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Zájem rodičů o docházku dětí do mateřských škol v průběhu letních prázdnin začaly prověřovat ředitelky jednotlivých mateřinek již v květnu. A již tehdy bylo jasné, že o prázdninová místa v mateřinkách bude vyšší zájem než v předchozích letech,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Všechny kroměřížské mateřské školy budou v běžném provozu od 1. až do 10. července, tedy první dva červencové týdny, a pak až v poslední čtvrtině prázdnin, od 17. do 31. srpna. V tuto dobu budou tedy děti chodit do „svých“ školek. Od pondělí 13. do pátku 31. července budou v provozu MŠ Gorkého, kam je k prázdninové docházce přihlášeno 92 dětí, a MŠ Mánesova, kam by mělo chodit v uvedeném období 28 dětí. Od pondělí 3. do pátku 14. srpna pak bude fungovat MŠ Páleníčkova, kde počítají s docházkou 65 dětí.

Každoročně bývá v letním provozu ve druhé polovině července pouze jedna mateřská škola, v první polovině srpna pak jiná, ale opět jen jedna. Je třeba, aby pedagogičtí i provozní zaměstnanci měli možnost vyčerpat řádnou dovolenou. Dvě mateřské školy v červenci otevíráme v letošním roce mimořádně v souvislosti s koronavirem ve snaze pomoci těm  rodičům, kteří si dovolenou vyčerpali během nuceného přerušení provozu  školek v krizovém období, nebo těm, kterým zaměstnavatel v této souvislosti neumožnil čerpat dovolenou během prázdnin a kteří nemají jinou možnost, než umístit děti do školky,“ doplnil Jiří Pánek, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy.

Město Kroměříž je zřizovatelem osmi mateřských škol: MŠ Gorkého (včetně pracoviště Trávník), MŠ Kollárova (včetně školky Těšnovice), MŠ Mánesova (pod níž spadají mateřská škola s křesťanským zaměřením, MŠ Štěchovice a pracuje tu i dětská skupina pro děti od 18 měsíců), MŠ Vážany, MŠ Páleníčkova, MŠ Spáčilova, MŠ Štítného a MŠ Žižkova (včetně školky v Postoupkách).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…