Kroměříž: Prodejní místa na tržišti budou od Nového roku zdarma

24.11.2021 15:02 | Tisková zpráva

Na městském tržišti ve Vejvanovského ulici, které provozují Kroměřížské technické služby (KTS), budou mít prodejci od ledna 2022 stoly zdarma. Doposud trhovci platili za prodejní místo 90 korun za den. „Chceme tím podpořit i drobné pěstitele a zahrádkáře, aby výpěstky ze svých zahrádek mohli nabídnout veřejnosti, aby zhodnotili svou práci a mělo to pro ně i finanční přínos,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž: Prodejní místa na tržišti budou od Nového roku zdarma
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Vedení města zvažovalo také možnost zvýšení nájemného, ale nakonec se přiklonilo k variantě poskytování prodejních stolů bezplatně, především kvůli prodejcům nabízejícím vlastní produkty. „Máme zájem do budoucna o zvýšení počtu prodávajících a o rozšíření nabídky a sortimentu pro Kroměřížany. Proto se snažíme zlepšit pro ně prodejní podmínky,“ doplnil místostarosta Vratislav Krejčíř.

Počet prodejců, kteří na tržišti nabízejí své zboží, se liší podle ročního období. „Pravidelně prodávajících je asi devět. Tržnice bývá plně obsazená od jara do poloviny července, kdy se prodávají přísady, v druhé polovině léta je kapacita využita zhruba z 30 procent a v období před dušičkami více než z poloviny. Přes zimu je prodej spíše nahodilý,“ popsal ředitel KTS Marian Vítek.

Prodejní doba tržiště je od pondělí do soboty, a to od dubna do konce října 5:00 – 17:00 hodin a od listopadu do konce března 7:00 – 16:00 hodin.

Na místě je povoleno prodávat ovoce, zeleninu, květiny, sazenice a semena, včelí med, čerstvé houby, lesní plody a léčivé rostliny, slepičí vejce, koření, řemeslné a výtvarné výrobky, vánoční stromky a kapry a zboží s vánoční, velikonoční a dušičkovou tematikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…