Kroměříž: Radnice bude letos pokračovat v odchytu holubů na území města

25.01.2022 19:53 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice bude i v tomto roce pokračovat v odchytu holubů. Rada schválila uzavření smlouvy s Radkem Stískalem z Kyselovic, jejímž předmětem je odchyt zdivočelých holubů, sběr mláďat a vajíček.

Kroměříž: Radnice bude letos pokračovat v odchytu holubů na území města
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Holubům se v Kroměříži daří, menší radost z jejich narůstající populace mají majitelé památek i dalších nemovitostí. Budovám škodí zejména holubí trus, který svým chemicky agresivním složením poškozuje fasády a střechy. Navíc holubi přenášejí nejrůznější nákazy a parazity. Proto se snažíme jejich počet snížit,“ řekl starosta Jaroslav Němec. 

Smlouva zahrnuje odchyt zdivočelých holubů v termínu od začátku února do konce března a sběr jejich vajíček i vylíhnutých mláďat od začátku května do konce srpna. Veškeré práce uvedené ve smlouvě budou provedeny v souladu se zákonem o ochraně zvířat proti týrání, veterinárním zákonem a zákonem o ochraně přírody a krajiny. Za tímto účelem budou nainstalována nejméně čtyři speciální odchytová zařízení, a to na Velkém náměstí, Masarykově náměstí, Milíčově náměstí a na Erbenově nábřeží.

Radek Stískal zajistí rovněž všechna potřebná povolení včetně dohod s vlastníky objektů, kde budou odchytová zařízení nainstalována, odvoz, utracení a likvidaci zvířat i vajíček podle platných předpisů a následnou desinfekci odchytových míst i zařízení. „Informace o průběhu prací a počty zlikvidovaných zvířat včetně vajíček obsahují písemné zprávy, které budeme průběžně v pravidelných intervalech dostávat,“ uvedl Lubomír Alexa z odboru služeb, který má zmíněnou problematiku na starost.

Město za likvidaci holubů v tomto roce zaplatí zhruba 170 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…