Kroměříž: Radnice nesouhlasí s odvoláním MUDr. Lenky Mergenthalové

20.01.2019 8:37

Vedení kroměřížské radnice nesouhlasí s chystaným odvoláním místopředsedkyně představenstva Kroměřížské nemocnice a.s. MUDr. Lenky Mergenthalové, MBA, která jedná jménem společnosti.

Kroměříž: Radnice nesouhlasí s odvoláním MUDr. Lenky Mergenthalové
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Tato informace nás znepokojila. Jednalo by se se o špatné rozhodnutí, které ohrozí kvalitu a dostupnost zdravotní péče na Kroměřížsku,“ tlumočil postoj Rady města Kroměříže starosta Jaroslav Němec.

Radní po informacích o možném odvolání Mergenthalové poslali minulý týden hejtmanovi Jiřímu Čunkovi a radním Zlínského kraje dopis, kterým žádali o potvrzení či vyvrácení těchto informací a také v něm vyjádřili MUDr. Mergenthalové podporu. „Pan hejtman nám dosud neodpověděl,“ poznamenal Němec.

Mergenthalová stojí v čele nemocnice od ledna roku 2014. „Za dobu svého působení významně přispěla k oddlužení Kroměřížské nemocnice a.s i ke stabilizaci jejích příjmů. Pracuje také na rozvojových projektech, které povedou ke zlepšení péče o pacienty,“ shodli se kroměřížští radní. Mergenthalová je podle nich také kladně vnímána veřejností a její práce si váží také kroměřížská radnice.

Město Kroměříž považuje Kroměřížskou nemocnici a.s. za významné zdravotnické zařízení, které ovlivňuje kvalitu života občanů města i celého regionu. Radnice nemocnici podporuje, ať už dotacemi na nákup vybavení, pomocí s parkováním při stavbě v jejím areálu či dary z aktivit zaměstnanců městského úřadu.

Město se za zachování kvalitní a dostupné zdravotní péče v kroměřížské nemocnici minimálně ve stávajícím rozsahu postavilo rázně již v loňském roce, kdy Zlínský kraj přišel s novou koncepcí zdravotnictví, která by vedla ke koncentraci většiny důležitých oborů do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Zlínský kraj záměr poté pozměnil a nyní připravuje stavbu nové krajské nemocnice ve Zlíně – Malenovicích.

Budoucnost Kroměřížské nemocnice a.s. je nejasná. K 1. lednu letošního roku byla například zrušena lůžková část očního oddělení, aniž město bylo o tomto kroku jakkoliv oficiálně informováno. „Rada města Kroměříže považuje za nepřípustné rušení dalších oddělení a jakékoliv další omezování kvality a rozsahu zdravotní péče v našem regionu,“ uzavřel Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…