Kroměříž: Radnice pořádá fórum, na kterém zazní deset priorit města

08.04.2019 18:10

Obyvatelé Kroměříže mohou v úterý 9. dubna diskutovat s představiteli radnice o současných problémech i o budoucím směřování města. Fórum Zdravého města Kroměříž se uskuteční od 16:00 v hudebním sále Domu kultury.

Kroměříž: Radnice pořádá fórum, na kterém zazní deset priorit města
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Zveme občany na veřejnou diskusi o rozvoji města, plánech a projektech a také o největších problémech Kroměříže. Váš názor nás zajímá,“ pozval Kroměřížany místostarosta Vratislav Krejčíř.

V úvodu představitelé města připomenou stav problémů, které vzešly z veřejného projednání v minulém roce. „Následně budeme definovat nové priority, které občané vnímají jako nejdůležitější,“ uvedla Dagmar Velísková, koordinátorka projektu Zdravé město Kroměříž, místní Agenda 21.

Diskutovat se budou tradičně priority v oblastech Správa věcí veřejných a rozvoj města, Životní prostředí a globální odpovědnost, Doprava, cyklodoprava, prevence a bezpečnost, Sociální prostředí a zdraví obyvatel, Místní ekonomika a podnikání, Vzdělání, výchova, sport a volný čas a konečně Kultura, místní tradice a cestovní ruch.

„Součástí letošního fóra bude i tvorba pocitových map zaměřená na oblast mobility. Pocitová mapa je nástroj, který nabízí možnost aktivně zapojit občany do sběru informací a názorů na lokality, v nichž bydlí. Jedná se o prostředek participativního plánování veřejných prostor,“ popsal Krejčíř s tím, že výsledky budou využity jako podpůrné podklady pro plánování investičních akcí v dopravě.

Loni lidé na veřejném fóru označili za potřebné navýšení prostředků na podporu mládežnického sportu, opravu chodníků na Barbořině i silnice Hráza – Čápka, podporu rodin s dětmi a aktivit pro náctileté, revitalizaci okolí Medkových rybníků, zachování a podporu kroměřížské nemocnice, navýšení parkovacích míst ve Spáčilově ulici, rozvoj sportovišť, zlepšení péče o zeleň, zřízení legální graffiti stěny a konečně zřízení jeslí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…