Kroměříž: Radnice připravuje úpravy okolí Hrubého rybníka známého jako Bágrák

11.04.2018 19:30

Město chystá zvelebení lokality kolem Hrubého rybníka, který je veřejnosti známý jako Bágrák.

Kroměříž: Radnice připravuje úpravy okolí Hrubého rybníka známého jako Bágrák
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Uvědomujeme si, že jiná přírodní vodní plocha poblíž města není. A co se parků týče, Podzámecká zahrada a Květná zahrada zase mají jiný charakter než rekreační. V Bágráku vidíme obrovský potenciál a rádi bychom jej v budoucnu veřejnosti více otevřeli,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Bágrák se nachází ve východní části Kroměříže asi kilometr od centra města. Nedaleko něj je naučná stezka Hráza a frekventovaná cyklotrasa podél řeky Moravy. Bágrák je hojně využíván k rybolovu a v létě také jako přírodní koupaliště, byť pouze na vlastní nebezpečí. Kvalita vody v někdejší štěrkovně totiž nesplňuje hygienické normy a při koupání v Hrubém rybníku odvážlivci riskují vážné poškození vlastního zdraví.

Město pracuje na studii, jak lokalitu upravit. „Zahrnuje vybudování sezónního občerstvení s toaletami i skladem na mobiliář, mola na loďky a úpravu travnatých i vybudování písčitých pláží. Součástí budou také úpravy zeleně. Zabýváme se také možnostmi, jak zlepšit kvalitu vody v Bágráku,“ popsala vedoucí odboru rozvoje města Soňa Mertová. Konkrétní návrhy město zveřejní po dokončení studie. Nadále se ale počítá s tím, že vodní plocha bude sloužit rybářům i spolkům, které zde působí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…