Kroměříž: Radnice spustila nový web pro turisty

25.07.2021 19:48

Kroměřížská radnice spustila nový turistický web. Návštěvníci města na něm najdou praktické informace a také přehledně a na jednom místě zde naleznou vše o lákadlech, která Kroměříž nabízí.

Kroměříž: Radnice spustila nový web pro turisty
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Novinkou je například interaktivní mapa města na titulní stránce webu, díky které se turisté budou ve městě lehce orientovat,“ uvedl místostarosta Vratislav Krejčíř.

Na titulní straně webu (ZDE) najdou návštěvníci rubriky nazvané Poznej, Prožij, Prozkoumej, Praktické informace a Kontakt. Jejich rozkliknutím se dostanou na konkrétní položky, které turistům postupně představí atraktivní místa Kroměříže, možnosti aktivního trávení dovolené, kalendář ve městě konaných akcí, ale také možnosti ubytování, stravování či parkování.

„Chtěli jsme, aby internetové stránky, které otevírají mnohým turistům bránu do našeho města, byly vizuálně atraktivní, ale především také přehledné a uživatelsky přívětivé, tedy aby se na nich lidé snadno orientovali, našli to, co hledají, a nemuseli k tomu pročítat dlouhé texty,“ poznamenal starosta Jaroslav Němec.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Radnice spustila původní turistický web na adrese ZDE v létě roku 2012. „Nynějším požadavkům již z řady důvodů nevyhovoval, proto jsme se rozhodli vytvořit pro turisty web nový. Již loni to měl udělat někdejší odbor kultury a cestovního ruchu. Bohužel, práci na webu neodvedl prakticky žádnou, ačkoliv času na to měl v době epidemie koronaviru, kdy se nekonaly kulturní akce, dostatek. Letos jsme tak začínali úplně od nuly,“ dodala tajemnice městského úřadu Veronika Škrabalová.

Obsah i grafickou podobu internetových stránek vytvořili sami zaměstnanci městského úřadu, programování webu zajistilo město externě. Před několika týdny pak radnice nový turistický web na stávající adrese www.kromeriz.eu spustila ve zkušebním provozu. „Bylo nutné vyzkoušet, zda všechno funguje tak, jak má. Postupně jsme ve spolupráci s externím programátorem odstraňovali nedostatky a vlastně web stále ještě drobnými zásahy a doplněními vylepšujeme,“ uzavřela vedoucí odboru Útvar tajemníka Petra Svačinová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…