Kroměříž: Relaxační zóna na Velkém náměstí nabídne oddech i zábavu

08.06.2021 14:05

Po roční přestávce zaviněné koronavirem se na Velké náměstí opět vrátí oblíbená relaxační zóna.

Kroměříž: Relaxační zóna na Velkém náměstí nabídne oddech i zábavu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Obyvatelům i návštěvníkům Kroměříže nabídne příjemný odpočinek, zastíněné posezení, dobré občerstvení, ale také téměř každodenní program pro děti i dospělé,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Relaxační zóna otevírá 28. června a v provozu bude až do konce srpna.

Anketa

Podporujete boj Svjatlany Cichanouské proti Lukašenkovi?

4%
93%
hlasovalo: 18664 lidí

Smyslem relaxační zóny je oživit centrální plochu Velkého náměstí během hlavní turistické sezony a vytvořit zde příjemné zázemí pro místní i pro turisty. Zajištěno bude občerstvení, provoz zóny a doprovodný program. Zóna bude opět sloužit k odpočinku, posezení i k pořádání pohybových aktivit, kulturních akcí či dílniček pro děti i dospělé.

Na Velkém náměstí zabere plochu kolem 200 metrů čtverečních. Tvořit ji kromě dvou city modulů budou lavičky, stolky a židle, lehátka, zastínění, wi-fi připojení, dva dřevěné stánky pro zázemí, mobilní zeleň i herní koutek. Zajištěny budou také odpadkové koše a toalety. Novinkou budou vratné kelímky s motivem města Kroměříže, nový bude i koberec s umělou trávou a některé hrací prvky pro děti včetně velkého Člověče, nezlob se.

Program bude zveřejněn na facebookové stránce relaxační zóny ZDE i na internetových stránkách ZDE.

Město provozovalo relaxační zónu už třikrát, loni na Velkém náměstí kvůli epidemii koronaviru nebyla. Relaxační zóna bývá vítaným zpestřením letních měsíců ve městě. Během léta nabízí kromě posezení v samotném centru historického města také asi 80 kulturních a sportovních akcí, dílniček a workshopů pro děti i dospělé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…