Kroměříž: Seniorům a zdravotně postiženým pomůže s nákupy město

17.03.2020 19:21

Senioři a zdravotně postižení lidé, kteří nemají možnost zajistit si sami nákup základních potravin, drogerie, léků a zdravotnických potřeb, mohou od středy 18. března využít nově zavedenou službu, která jim tyto potřeby obstará.

Kroměříž: Seniorům a zdravotně postiženým pomůže s nákupy město
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Omezení volného pohybu osob v době nouzového stavu dopadlo především na osaměle žijící seniory a handicapované lidi. Rádi bychom jim spolu s partnery, kteří se na této nouzové službě spolupodílí, usnadnili život v této obtížné situaci,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Senioři a zdravotně postižení se mohou od 18. března od osmi hodin obracet na pracovníka městského úřadu na čísle 720 744 884, který jim nákup zprostředkuje. „Nakupovány budou základní potraviny, drogistické potřeby, léky a zdravotnické potřeby do částky 500 korun na osobu. Zajištění nákupu a dovoz je bezplatné, hradí se pouze hodnota nákupu,“ popsal vedoucí radničního odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovan Klabal.

Služba je zřízena pro občany města Kroměříže a jeho místních částí. Lidé ji mohou využít v pracovní dny od osmi do 15 hodin. Službu připravilo město Kroměříž ve spolupráci s Arcibiskupským gymnáziem v Kroměříži a obecně prospěšnou společností ADRA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.