Kroměříž: Školy se připravují na zahájení výuky, začne 1. září

12.08.2020 21:30

Základní školy zřizované městem Kroměříž se připravují na začátek nového školního roku. Všechny zahájí výuku v úterý 1. září.

Kroměříž: Školy se připravují na zahájení výuky, začne 1. září
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Prozatím nepočítáme s žádným omezením vyučování ani provozu školních družin či jídelen. V případě výrazného nárůstu počtu nemocných s covid-19 v regionu by o příslušných opatřeních rozhodovala krajská hygienická stanice. Ale věřím, že se děti budou moct po prázdninách vrátit do lavic a k běžnému způsobu výuky,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

V současné době se školy na zahájení výuky připravují, a to i s ohledem na rizika související s možným šířením koronaviru. Případný nákup nezbytných potřeb - desinfekce, mýdel,  roušek, papírových ručníků, rukavic a dalších věcí - řeší ve spolupráci s vedením města. „Zásoby jsou na školách různé. Někde jsou předzásobeni až do prosince, jinde je třeba materiál doplnit. Centrální nákup pro všechny školy zároveň je pro nás ekonomicky výhodnější,“ upřesnil starosta Jaroslav Němec.

Ředitelé a ředitelky jednotlivých škol očekávají aktuální pokyny z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. „Ministerstvo pravidelně připravuje metodické materiály ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví ČR. Očekáváme, že půjde o pokyny týkající se zabezpečení hygieny a provozu nového školního roku. Zatím se k nám ovšem žádné nedostaly,“ doplnil vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Jiří Pánek.

Řádné zahájení školního roku neomezí ani stavební práce či opravy, které ve školách probíhají. Vše pokračuje podle plánu, nikde nevznikly žádné komplikace. Prázdninové opravy ve školách budou stát město zhruba 15 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…