Kroměříž: Sociálním službám radnice příští rok rozdělí 6,4 milionu

22.10.2019 21:10

Kroměříž podpoří v roce 2020 sociální služby částkou 6,4 milionu korun. Rozhodli o tom zastupitelé. Peníze obdrží na základě výpočtů registrované sociální služby, zařazené do sítě sociálních služeb, včetně příspěvkové organizace Sociální služby města Kroměříže.

Kroměříž: Sociálním službám radnice příští rok rozdělí 6,4 milionu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Mám radost z toho, že se nám opět podařilo částku pro sociální služby navýšit. Oproti letošnímu roku je to o půl milionu korun více. Je to jasná zpráva pro občany, že vedení města i zastupitelé považují systematické zkvalitňování sociálních služeb ve městě za svou prioritu,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Letos město registrovaným sociálním službám rozdělilo na dotacích 3,03 milionu korun, dalších 2,87 milionu korun dostaly formou příspěvku Sociální služby města Kroměříže. Dotační program poprvé zavedený v roce 2017 zohlednil množství sociální práce, tedy počet výkonů, které sociální služby poskytly klientům s trvalým bydlištěm v Kroměříži. Dotace do 50.000 korun schvaluje městská rada, částky převyšující sumu 50.000 korun zastupitelé.

Podle vedoucího odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovana Klabala radnice změnou pravidel podporuje více organizace, které poskytují své služby klientům z Kroměříže. Současně poskytovatele sociálních služeb motivuje k podávání žádostí o dotace i na jiná města a obce, odkud mají klienty. Někteří poskytovatelé totiž až do roku 2017 dostávali od města vysoké dotace i tehdy, když klienti z Kroměříže tvořili v celkovém počtu jejich klientů menšinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…