Kroměříž: Svatý Martin se letos musí obejít bez tradičního hodování

10.11.2020 13:55

Jarmark s programem tradičně konaný 11. listopadu na Hanáckém náměstí - Svatomartinské hodování – se letos neuskuteční.

Kroměříž: Svatý Martin se letos musí obejít bez tradičního hodování
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Svatomartinské hodování bylo kvůli stále platným opatřením souvisejícím s koronavirem zrušeno. Je škoda, že již připravená akce, na níž jsme se všichni těšili, neproběhne, ale ochrana zdraví Kroměřížanů je samozřejmě důležitější,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Anketa

Věříte, že islámské radikály lze převychovat?

1%
99%
hlasovalo: 12537 lidí

Celodenní akci, na níž mohou vždy návštěvníci ochutnat první mladá vína i svatomartinské speciality, připravuje každoročně Dům kultury v Kroměříži. „Na letošní ročník Svatomartinského hodování jsme měli pro představitele sv. Martina připravený zcela nový kostým, který po všech stránkách odpovídá skutečné podobě oděvu římského vojáka. Škoda, jeho premiéru musíme odsunout na příští rok, ale aspoň se máme my i návštěvníci na co těšit,“ řekl ředitel Domu kultury v Kroměříži Pavel Sedláček.

Svatomartinské hodování je další akcí, kterou bylo třeba s ohledem na aktuální situaci a vládní nařízení zrušit. O tom, zda a v jaké podobě proběhne rozsvícení vánočního stromu, ještě není rozhodnuto. Příprava vánočních trhů na Velkém náměstí s názvem Šťastné a veselé zatím pokračuje v plném a původně plánovaném rozsahu. „Samozřejmě denně sledujeme vývoj situace a ve hře jsou i úspornější varianty podoby kroměřížských Vánoc. K těm bychom ale operativně chtěli přistoupit až podle aktuální situace a vývoje vládních opatření,“ doplnil starosta města Jaroslav Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…