Kroměříž: Tři králové při své cestě městem navštívili radnici

06.01.2023 21:23 | Tisková zpráva

Tříkráloví koledníci Kašpar, Melichar a Baltazar dnes zavítali na kroměřížskou radnici na Velkém náměstí.

Kroměříž: Tři králové při své cestě městem navštívili radnici
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Zazpívali, popřáli pokojný a šťastný nový rok, na dveře pracoven starosty města, místostarostů a tajemnice úřadu napsali křídou trojici písmen K+M+B, která symbolizují požehnání, rozdali drobné upomínkové dárky a vybrali příspěvky do Tříkrálové sbírky, kterou každoročně organizuje Charita ČR.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Členové vedení města v čele se starostou Tomášem Opatrným jim rovněž popřáli rok plný spokojenosti a zdraví a přispěli do charitní kasičky. „Kromě všeho nejlepšího do roku 2023 chci koledníkům popřát, aby k nim dárci byli velkorysí a aby se prostřednictvím Tříkrálové sbírky dostala pomoc tam, kde je jí nejvíce potřeba,“ uvedl Opatrný.

Hlavní myšlenkou celonárodní Tříkrálové sbírky, která se letos koná potřiadvacáté, je pomoc potřebným, lidem v nouzi, nemocným, lidem bez domova a těm, kteří se ocitnou ve složité situaci či jsou postiženi přírodní katastrofou. Tři krále doprovodila ředitelka Charity Kroměříž Anna Valachová.

Svátek Tří králů se slaví 6. ledna. Do Tříkrálové sbírky je možné přispět i formou dárcovských SMS nebo darem na účet. Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí v zemi. Loni sbírka vynesla 141,4 milionů korun, v obvodu působnosti Charity Kroměříž se vybralo 1,4 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…