Kroměříž: Turistická sezona bude letos patřit hlavně dětem

14.01.2018 19:10

Účastí na lednovém veletrhu cestovního ruchu Regiontour Brno vstoupí Kroměříž do nové turistické sezony. Letos bude sestavena ze dvou stěžejních témat, která chtějí oslovit jak turisty, tak místní.

Kroměříž: Turistická sezona bude letos patřit hlavně dětem
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

I Kroměříž si připomene 100. výročí vzniku samostatného Československa a další výročí spojená s „osudovými osmičkami“. Co však bude neméně důležité a navíc unikátní, je 170. výročí říšského sněmu z roku 1848. Kromě historie se však Kroměříž tak jako v minulých letech zaměří i na hlavní turistické téma ztělesněné ve sloganu Kroměříž 2018 – pro mladé věkem i duchem.

„Chceme oslovit hlavně děti, mládež a jejich prostřednictvím i rodiče a prarodiče. Kroměříž k tomu má ideální předpoklady, ať už v podobě genia loci historického města či nabídky akcí a služeb pro děti a rodiny,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

„Známé rčení říká, že člověk je dvakrát dítětem. Děti dokáží úžasně popustit uzdu své fantazie. A kdo z dospělých se nerad vrací do dětských let? Pokud k tomu přidáme trochu mystiky, tajemství a dobrodružství v jedinečných kulisách našeho města a ukážeme jeho další neobjevený rozměr, zůstane Kroměříž určitě i nadále atraktivním a konkurenceschopným turistickým cílem,“ dodal vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

Chybět nebude ani relaxační zóna na náměstí

A na co se můžeme letos v souvislosti s tématem v Kroměříži těšit? Například na nový originální Festival živých soch s mezinárodní účastí, závod dračích lodí, celosezónní zábavnou hru pro celé rodiny i na výstavu hraček v Muzeu Kroměřížska. Chybět nebude ani relaxační zóna na Velkém náměstí s programem nejen pro děti, oblíbený Vybarvený běh a po velkém úspěchu se do Kroměříže opět vrátí rozměrná 3D malba.

Připočteme-li k tomu celoročně přístupné zábavní centrum Dětský svět na výstavišti Floria, republikové finále Dětské porty, hru Hledání pokladu biskupa Bruna, kostýmované prohlídky Tajemství staré Kroměříže, Den dětí, Týden pro rodiny, programy v Květné zahradě, zrcadlové bludiště a spoustu dalších aktivit, měla by Kroměříž uspokojit očekávání nejen dětského návštěvníka.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …