Kroměříž: V lesoparku Barbořina je nová skluzavka, vyhlídkové místo i zastřešené ohniště

05.07.2023 16:29 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice dokončila další prvky v lesoparku Barbořina. Jedná se o vyhlídkové místo s pohledem na město a popisem jeho památek, domeček se skluzavkou a přístřešek s ohništěm.

Kroměříž: V lesoparku Barbořina je nová skluzavka, vyhlídkové místo i zastřešené ohniště
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Zmíněné prvky by měly udělat radost hlavně dětem, pro které by se výprava na Barbořinu měla stát zajímavější a atraktivnější,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný. Prvky vyrobila znojemská společnost Dřevoartikl, náklady činily zhruba 4,3 milionu korun. Součástí projektu je také instalace informačních tabulí.

„Návštěvníci lesoparku na nich najdou informace o kroměřížských památkách a o dalších místech, která mohou ve městě navštívit. Například jde o podobně zaměřené projekty, jako je zvelebení lokalit Šlajza, Medkovy rybníky nebo Bágrák. Na cedulích je mimo jiné i QR kód s odkazem na turistický portál města (ZDE) a na sdružení pro cestovní ruch Kroměřížsko,“ popsala vedoucí odboru regionálního rozvoje Simona Prečanová.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25768 lidí

Nové prvky v lesoparku se záhy po dokončení staly terčem zájmu vandalů, kteří je pomalovali. „Pro takové jednání nemám pochopení. Město investovalo nemalé prostředky do toho, aby lesopark Barbořina proměnilo v cíl procházek občanů Kroměříže i turistů, a zejména rodin s dětmi. Zabýváme se proto různými možnostmi, jak lokalitu pohlídat a případné vandaly dopadnout. Nenecháme je zdejší atrakce a prvky ničit,“ dodal Opatrný.

Vandalové v lokalitě řádili i dříve, když počmárali a poničili tabule loni dokončené naučné stezky veverky Čiperky. Stezka je dlouhá jeden kilometr a seznamuje návštěvníky s tím, kdo v lese žije, čím se živí, co v lese najdeme, ale také s tím, co do lesa nepatří. Stezka je určena především pro menší děti, které se na ní nejen něco dozví, ale zároveň si mohou také hodně věcí vyzkoušet. Trasu doplňuje odpočinkové místo, altán s lavičkou. Poblíž je umístěna i workout zóna pro děti i dospělé, kteří si chodí na Barbořinu zasportovat, a také stezka bosou nohou.

Vrchol Barbořina nabízí pohledy na Hanou, Hostýnské vrchy, a především na samotné město Kroměříž, které k němu těsně přiléhá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…