Kroměříž: V lesoparku Barbořina se bavilo a vzdělávalo na 400 dětí

03.07.2022 8:35 | Tisková zpráva

Město připravilo pro děti na závěr školního roku zábavný a vzdělávací program v lesoparku Barbořina, kde radnice letos otevřela novou naučnou stezku a workout zónu a postupně zde ve spolupráci se školami vysazuje stromy. Akce se zúčastnilo zhruba 400 žáků prvního stupně kroměřížských základních škol. „Stezka má mimo jiné vést děti k tomu, aby se k přírodě chovaly šetrně a s respektem. A to nejen na Barbořině, ale i při svých prázdninových cestách po České republice i v zahraničí,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka, který byl iniciátorem akce.

Kroměříž: V lesoparku Barbořina se bavilo a vzdělávalo na 400 dětí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Děti se utkaly v soutěži o nejlepšího netopýra a nejlepšího medvěda, skákaly v pytli, hledaly poklad veverky Čiperky, vyzkoušely si lukostřelbu do terčů nebo přistávaly na Marsu. Odpovídaly také na zvídavé otázky babky bylinkářky a poznávaly hlasy zvířat a ptáky podle zpěvu. „Překvapením a poté oblíbenou disciplínou pro ně bylo stanoviště hasičů, kde si děti vyzkoušely jízdu na laně mezi stromy a stoupání po lanovém žebříku,“ dodal Peštuka.

Akce nazvaná Barbořina pro drsňáky aneb příprava na prázdniny se nesla v duchu sloganu „Poznej svět, poznej sebe, poznej Čiperku“. „Všechny děti si s nadšením prošly nově zbudovanou naučnou stezku veverky Čiperky, kterou město Kroměříž dokončilo v jarních měsících letošního roku,“ doplnil místostarosta Vratislav Krejčíř. Stezka dlouhá jeden kilometr seznamuje návštěvníky s tím, kdo v lese žije, čím se živí, co v lese najdeme, ale také s tím, co do lesa nepatří. Trasu tvoří devět stanovišť, které doplňuje odpočinkové místo, altán s lavičkou. Poblíž je umístěna i zmíněná workout zóna. Součástí projektu je i nová stezka bosou nohou.

Vrchol Barbořina nabízí pohledy na Hanou, Hostýnské vrchy, a především na samotné město Kroměříž, které k němu těsně přiléhá. I díky plánovaným úpravám si zde na své přijdou rodiče s dětmi i senioři. V lesoparku se do budoucna počítá i s vycházkovými a běžeckými trasami a různými stanovišti, na kterých je možné se zastavit a jednoduše pozorovat přírodu v lese i na louce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…