Kroměříž: V sobotu mohou návštěvníci Šlajzy vstoupit Branou do prázdnin

25.06.2021 19:31

Dům kultury v Kroměříži připravil v areálu u vodní plochy Šlajza na sobotu 26. června zábavný program pro celé rodiny i dětské kolektivy s názvem Brána do prázdnin.

Kroměříž: V sobotu mohou návštěvníci Šlajzy vstoupit Branou do prázdnin
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Akce začíná v deset hodin. Symbolicky zakončí školní rok a zahájí období letních prázdnin. Lidé s dětmi mohou na Šlajze strávit celý den, dorazit sem pěšky, udělat si takový hezký výlet a užít si poslední červnovou sobotu,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Rekreační a odpočinkový areál Šlajza prošel nedávno rekonstrukcí a zelená plocha s běžeckým okruhem, herními a zábavnými prvky, veřejnými ohništi a přístřešky pro posezení je skvělým a pro Kroměřížany snadno dosažitelným místem pro strávení – nejen předprázdninového víkendu.

„Akce Brána do prázdnin má za úkol účastníky pobavit, poučit, přimět je k pohybu, hrám a společné zábavě. Na děti čeká okruh se stanovišti, na nichž budou plnit různé úkoly. Za jejich splnění dostanou razítko do startovní kartičky. V cíli projdou nazdobenou branou symbolicky rovnou do prázdnin,“ upřesnil ředitel Domu kultury Pavel Sedláček a doplnil, že pro děti je připravený také doprovodný program a drobný dárek. Na dvou ohništích si zájemci také mohou opéct špekáčky nebo jinou přinesenou uzeninu. Akce se bude konat pouze za příznivého počasí.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

Na jednotlivých stanovištích budou děti plnit obvyklé a běžné i poněkud neobvyklé úkoly, které pro ně připravily nejrůznější místní organizace, spolky i sportovní kluby. Členové HK Kroměříž budou s dětmi střílet s pomocí hokejky i rukou na hokejovou branku, atleti z AK Kroměříž připravili pro účastníky akce trojboj s disciplínami hod na cíl, člunkový běh a skok z místa, lukostřelci budou s dětmi střílet na terče v různých vzdálenostech podle věku dětí, na dvou stanovištích se na sportování těší fotbalisti HS Kroměříž, kteří se zájemci budou střílet na branku či na obří nafukovací kužely nebo s nimi trénovat slalom s míčem, členové Agility Kroměříž umožní dětem překonávat překážky společně s pejsky, poznávat psí plemena nebo si jen čtyřnohé kamarády pohladit. Připravena je jízda zručnosti na poníkovi, střelba z laserových pistolí, ale i velmi originální činnosti, jako třeba cvakání jízdenek na rychlost či tenis s nádražáckými plácačkami, které připravili členové spolku Kroměřížská dráha.

Na návštěvníky Šlajzy čekají ukázky první pomoci v podání členů Oblastního spolku ČČK, přehlídka hasičské techniky, výzbroje a výstroje Jednotky sboru dobrovolných hasičů Kroměříž. S pracovníky poradenského centra pro sluchově postižené se účastníci akce zaměří na speciální činnosti neslyšících i zcela běžné malování, Duhový ateliér připravil kvíz o zvířatech, BESIP pak kolo štěstí a děti se mohou těšit kromě již zmíněných poníků a psů také na králíčky.

Organizátoři účastníky vyzývají, aby vzhledem k velmi omezené možnosti parkování v okolí dorazili na Šlajzu pěšky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…