Kroměříž: VaK budeme rozvíjet, ne rozprodávat, říká starosta města Tomáš Opatrný

30.01.2023 15:11 | Tisková zpráva

Představenstvo společnosti Vodovody a kanalizace Kroměříž (VaK) zvolilo svým předsedou starostu Kroměříže Tomáše Opatrného. Veškerou činnost ve VaK bude starosta konat bez nároku na odměnu. „Změna ve vedení společnosti nepovede k ničemu z toho, co nám před volbami podsouvali naši političtí protivníci. VaK nebudeme prodávat, naopak chceme, aby se společnost rozvíjela a občané z ní měli užitek. Prioritou bude vysoká kvalita služeb, přijatelná cena vody a také obnova vodárenské infrastruktury,“ uvedl Opatrný.

Kroměříž: VaK budeme rozvíjet, ne rozprodávat, říká starosta města Tomáš Opatrný
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Největším akcionářem VaK je město Kroměříž, které ve společnosti drží 46,2 procenta akcií. Noví zástupci města Kroměříže byli do vedení společnosti zvoleni na valné hromadě 19. ledna 2023, následně se v minulém týdnu sešli členové představenstva a zvolili předsedu.

Podle Opatrného bude nové vedení VaK mimo jiné také analyzovat hospodárnost řízení společnosti. „Důraz budeme klást také na investice, které by měly být rozprostřeny rovnoměrně po celém území, na něž VaK dodává vodu. Tudíž by neměly míjet Kroměříž, kde žije téměř 30 tisíc obyvatel z celkových více než 100 tisíc lidí, kteří jsou zákazníky společnosti Vodovody a kanalizace Kroměříž,“ doplnil kroměřížský starosta. Dodal, že se chce zaměřit na vybudování kanalizačních sítí v lokalitách, kde dosud chybějí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…