Kroměříž: Vakcín má nemocnice dostatek, zájemců je ale málo

30.04.2021 19:31

Kroměřížská nemocnice disponuje dostatečným množstvím vakcíny proti koronaviru, zájemců o očkování je ale málo. Aktuálně se mohou registrovat lidé starší 55 let.

Kroměříž: Vakcín má nemocnice dostatek, zájemců je ale málo
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Chtěl bych apelovat na občany Kroměříže i celého regionu, aby nebezpečí nemoci covid-19 nepodceňovali a možnost ochrany v podobě očkování zvážili. Jinak se dalšího uvolnění opatření a návratu do běžného života nedočkáme. Je jen na nás, jak prožijeme léto,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměřížská nemocnice zřídila očkovací centrum na výstavišti. „Jsme schopni očkovat 660 lidí denně. Používáme vakcínu od společností Pfizer/BioNTech. Zájemce o očkování dostane termín do dvou či tří dnů po registraci, do týdne od registrace je již naočkovaný,“ poznamenal člen představenstva a náměstek ředitelky nemocnice Jiří Javora.

Podle něj je na Kroměřížsku naočkováno kolem 20 tisíc lidí. „Nezaznamenali jsme žádné vážné nežádoucí účinky, jen nezávažné lokální reakce a několik kolapsových stavů, které byly zvládnuty standardními opatřeními,“ dodal Javora.

Aby region dosáhl hranice proočkovanosti 70 procent, která je potřebná pro vytvoření imunity ve společnosti, mělo by se na Kroměřížsku naočkovat ještě dalších zhruba 60 tisíc lidí. Lidé se mohou registrovat na internetové adrese ZDE, kde také najdou všechny potřebné informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…