Kroměříž: Ve městě se uskuteční velkoplošná deratizace

02.10.2022 8:35 | Tisková zpráva

Společnost DERATEX ze Zlína zahájí v říjnu v Kroměříži pravidelnou podzimní velkoplošnou deratizaci. Týká se veřejných prostranství města i místních částí a také odpadní kanalizace ve vlastnictví města Kroměříže. Odborná firma pokládá nástrahy tak, aby nezpůsobily škodu nikomu jinému než hlodavcům, proti kterým jsou určené. Pracovníci společnosti budou nástrahy pokládat ve dnech 17. října, 24. října a 1. listopadu.

Kroměříž: Ve městě se uskuteční velkoplošná deratizace
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Deratizace proběhne na sídlištích Slovan, Bělidla, Oskol, Zachar I a II, Barbořina I – IV, ve středu města, v lokalitách Horní Zahrady, Dolní Zahrady, Pekelce a Plačkov a v místních částech Bílany, Drahlov, Hradisko, Kotojedy, Postoupky, Těšnovice, Trávník, Vážany a Zlámanka. „Hlodavci se objevují i v okolí obytných domů a v hospodářských staveních, proto prosíme občany o spolupráci při jejich vyhledávání. Lidé se mohou obrátit přímo na pracovníky jmenované firmy nebo na městský úřad telefonicky na číslo 573 321 264 a e-mailem na adresu eva.fojtova@mestokm.cz,“ řekl vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal.

Celková ošetřovaná zastavěná plocha je asi 73 hektarů a ostatních ošetřovaných ploch přes 225 hektarů. K tomu bude ošetřeno 224 šachet odpadní kanalizace ve vlastnictví města. Náklady činí zhruba 180 tisíc korun. Používané návnady nevyvolávají u hlodavců obranný reflex ani bolestivé stavy. Pracovníci deratizační firmy kontrolují všechna místa, kde předpokládají výskyt děr a nor hlodavců. Ošetřená nora nebo díra je zakryta zeminou a označena. O všech místech se zjištěnými norami pracovníci firmy vedou evidenci a následně opakovaně operativní kontroly zaměřují na tyto úseky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…