Kroměříž: Výročí 760 let trvání města připomíná i turistické razítko

25.03.2023 20:34 | Tisková zpráva

Návštěvníci i obyvatelé Kroměříže si mohou z Turistického informačního centra odnést zajímavou památku na letošní rok oslav 760 let trvání města. „K dispozici jim tu je unikátní turistické razítko vyrobené speciálně pro tuto příležitost. V turistickém informačním centru v Prusinovského ulici bude dostupné do konce letošního roku,“ poznamenal radní Jiří Kašík, který má na starost kulturu a cestovní ruch.

Kroměříž: Výročí 760 let trvání města připomíná i turistické razítko
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Autorem návrhu razítka je grafik a fotograf radnice Luděk Ovesný. Na razítku zachytil tři dominanty města – arcibiskupský zámek, historickou budovu radnice a kostel sv. Mořice. Doplnil je znakem Kroměříže a motivem loga vytvořeného k letošnímu výročí 760 let trvání města.

Razítko doplní tři další, které jsou již na pultu informačního centra k dispozici – razítko „íčka“ s motivem radnice, razítko s motivem panoramatu města a loni vytvořené razítko připomínající výročí 80 let od zničení Nové synagogy.

„O turistická razítka je velký zájem, i proto jsme iniciovali a nechali vyrobit razítko k výročí města. Po razítkách se ptají lidé, kteří sbírají turistické vizitky, a právě k nim si dávají razítko, sběratelé razítek samotných i lidé, kteří si razítka dávají na pohlednice,“ přiblížila vedoucí Turistického informačního centra Kroměříž Veronika Ivanová.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…