Kroměříž: Zchátralý bazén je na odpis. Postavte nový!

26.06.2023 7:17 | Tisková zpráva

„Vyhodíme 50 milionů z kapes občanů do vzduchu!“: To si řeklo vedení města, když se rozhodlo dát 50 milionů na opravu ostudy města - plaveckého bazénu. A bylo to potřeba, kdyby totiž nevyměnili trysky a potrubí, tak by hrozila provozní havárie a kompletní odstavení provozu.

Kroměříž: Zchátralý bazén je na odpis. Postavte nový!
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Nalévat desítky milionů do zařízení, které je zastaralé nejen technicky, ale i vybavením a charakterem prostě nedává smysl. Tím spíš, když bazén ročně prodělává 10 milionů! Postavit nový, aby mohlo naše město konkurovat okolním bazénům a přilákat více návštěvníků, ale vedení města nechce. Přání a názory občanů jsou mu doslova ukradené. Kašlou na ně, přitom si stavbu nového bazénu vybrali občané několikrát v anketě. Naposledy byla na prvním místě v 10 prioritách města či ve studentském parlamentu. Místo toho si pro sebe postaví novou halu za 400 milionů, aby měli chodit kam hrát volejbal.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21930 lidí

Lídr opozice a pirátský zastupitel Vratislav Krejčíř v tom má jasno: „Studie na nový bazén je hotova již z minulého volebního období. Stačilo by, aby radní alespoň chvíli nehleděli na své vlastní zájmy a koukli se kolem sebe. Kroměříž a všichni jeho občané si zkrátka nový bazén zaslouží, narozdíl od haly by sloužila všem. Rekonstruovat bazén po kousku a dělat další a další projekty opravdu není pro město finančně výhodné.“

„Na bazén chodí stovky dětí ze škol a nejen ty, ale i další návštěvníci si odnáší kožní problémy, voda je silně chlorována. Bazénová vana protéká a celý bazén navíc nebyl již jedenáct let vypuštěn. Bazén je aktuálně časovaná bomba, kterou je potřeba řešit hned,“ dodává Krejčíř.

Pirátští zastupitelé dále upozorňují na to, že bazén hospodáři se ztrátou, která jen za 20 let vyšplhá na 200 milionů korun. S přičtením 50 milionů na aktuální opravu je to více než polovina nového bazénu, kterou město vyhodí vzduchem. Ročně bazén navštíví zhruba 35 tisíc lidí, pokud by se však postavil však bazén nový mohlo by toto číslo vystoupat na 150-200 tisíc návštěvníků za rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Od června se bude možné na úřadě prokázat občankou v mobilu

22:28 Česká Lípa: Od června se bude možné na úřadě prokázat občankou v mobilu

Čím dál tím víc věcí se v našem životě elektronizuje, kartičky po kapsách tak nosí čím dál tím méně …