Kroměříž chystá protierozní opatření nad částí města Těšnovice

28.08.2020 10:11

Kroměřížská radnice připravuje protierozní úpravy krajiny, pole nad částí města Těšnovice.

Kroměříž chystá protierozní opatření nad částí města Těšnovice
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Při přívalovém dešti se totiž voda a bahno z polí valí do vesnice a způsobuje škody. Cílem je tedy ochrana Těšnovic před těmito následky dešťů, ale také snaha udržet více vody v krajině, a to s minimálním dopadem na zemědělskou produkci,“ popsal místostarosta Vratislav Krejčíř.

Zmíněná protierozní opatření zahrnují zatravnění asi osm hektarů velkého pozemku města, na který bude také postupně vysazeno až několik stovek stromů. „Půjde o liniovou výsadbu po vrstevnicích tak, aby mezi stromy projela mechanizace Zemědělského podniku Kvasicko, který se bude nadále pozemky zemědělsky využívat k produkci píce. Jsme rádi, že jsme se se zemědělci na tomto postupu shodli,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Podle vedoucího odboru životního prostředí Petra Vodáka bude celý pozemek zatravněn ještě letos na podzim. „Zemědělský podnik jej oseje jetelovinami a pícninami. Plánujeme také výsadbu prvních stromů, mělo by jich být několik desítek,“ dodal Vodák. Na pozemku by měly být vysazeny převážně ovocné stromy, jako jsou například třešně, švestky či mirabelky.

Podle Krejčíře by město v budoucnu chtělo podobným opatřením ochránit také další místní část Trávník. „Budeme o tom jednat se Zemědělským podnikem Kvasicko. Věřím, že se podobně jako v Těšnovicích na spolupráci domluvíme,“ uzavřel Krejčíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…