Kroměříž obnovuje a doplňuje zeleň v Kollárově ulici

11.11.2018 16:14

Kroměřížská radnice zahájila obnovu a doplnění zeleně v Kollárově ulici. Záměr zahrnuje kácení 56 stromů a odstranění keřů a vysazení celkem 109 nových stromů a 102 keřů.

Kroměříž obnovuje a doplňuje zeleň v Kollárově ulici
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Důvodem odstranění stávající zeleně je její zhoršený stav, který je přitom u některých stromů až havarijní,“ uvedl starosta Jaroslav Němec (Nezávislí).

Některé stromy sice vypadají na první pohled dobře, ale mnohé jsou napadené chorobami a škůdci a v budoucnu by tak mohly být bezpečnostním rizikem. Počítá se s odstraněním 56 javorů jasanolistých. „V Kollárově ulici místo nich vysadíme listnaté stromy, bude se jednat o jasany menšího vzrůstu a o okrasné hrušně,“ popsal Martin Posolda, který má na starost městskou zeleň.

Zeleň v ulici doplní 102 kusů keřů a také květiny v záhonech a nově založený trávník. Náklady na obnovu zeleně v Kollárově ulici se pohybují kolem 1,2 milionu korun, asi 635.000 korun získala radnice z evropských fondů. Projekt bude dokončen na jaře příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…