Kroměříž připravuje o prázdninách opravy ve školách za více než 15 milionů

16.06.2020 14:47

Pracovat se bude na dvou větších projektech na Základní škole Slovan a Základní škole Oskol, oba přijdou na více než tři miliony korun. „Méně nákladné opravy, revize a běžná údržba je ale plánovaná ve všech městem zřizovaných školách,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Kroměříž připravuje o prázdninách opravy ve školách za více než 15 milionů
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

V ZŠ Oskol stavbaři vymění vzduchotechniku, náklady činí asi 3,1 milionu korun. V ZŠ Slovan je plánovaná poslední etapa oprav sociálních zařízení, která přijde zhruba na 3,2 milionu korun. Na Základní škole Zachar stavbaři vymění prasklou kanalizaci a opraví podlahy nad ní, celkem budou tyto práce stát asi 930 tisíc korun.

V ZŠ Slovan se bude opravovat i vstupní schodiště a chodník u vchodu do družiny a kabinety a podlahy, celkem za více než 600 tisíc korun. Základní škola U Sýpek dá 600 tisíc korun do malování tříd. V mateřských školách plánují větší akce například v MŠ Žižkova, kde oprava střechy přijde na 300 tisíc a sociálních zařízení na 180 tisíc korun, v MŠ Osvoboditelů, kde opraví za 290 tisíc korun kanalizaci, nebo v MŠ Štítného, kde se za 145 tisíc korun budou opravovat vstupní dveře a prosklená vstupní stěna.

Co se drobnějších oprav týče, na městem zřizovaných základních školách jsou přes léto plánovány práce za více než šest milionů korun a na mateřských školách zhruba za 2,8 milionu korun. „Jedná se například o opravy elektroinstalace, rozvodů vody, malování, výměnu podlahoviny, opravy osvětlení, hracích prvků na zahradách či chodníků v areálech škol. Čistit se bude vzduchotechnika a někde také proběhne sanace vlhkého zdiva,“ doplnil vedoucí radničního odboru školství, mládeže a sportu Jiří Pánek.

Kroměřížská radnice je zřizovatelem osmi mateřských a šesti základních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…