Kroměříž zahájí opravy chodníků, silnice a mostu za více než deset milionů

02.09.2019 21:10

Kroměřížská radnice v září zahájí opravy dalších tří chodníků, jedné komunikace a mostu. Celkové náklady na tyto stavby přesahují deset milionů korun. „Věřím, že stavbařům bude přát počasí, že se podaří všechny stavby stihnout v termínu a že po opravě budou dobře sloužit občanům Kroměříže,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž zahájí opravy chodníků, silnice a mostu za více než deset milionů
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Oprava chodníku z drobné dlažby v Havlíčkově ulici přijde asi na 1,4 milionu korun, postará se o ni brněnská společnost PSM plus s.r.o. Chodník v ulici Lutopecká bude zvelebovat firma SIMOSTAV s.r.o. z Hodonína, cena je asi 1,1 milionu korun. V ulici Na Lindovce bude chodník opravovat pražská společnost PORR a.s., cena je téměř 2,5 milionu korun.

PORR opraví také komunikaci v ulici Gen. Svobody, konkrétně v úseku, který začíná asi 20 metrů od křižovatky s ulicemi Smetanova a Soudní, vede podél Květné zahrady a končí u křižovatky s ulicí Štěchovice. Náklady činí téměř 2,4 milionu korun. „Chodníky i zmíněná komunikace by měly být dokončeny na začátku listopadu,“ řekl vedoucí odboru služeb Lambert Hanzal.

Do konce listopadu budou stavbaři pracovat na mostě přes Věžecký potok v Miňůvkách. Zakázku získala firma MALDREV s.r.o. ze Zdounek, cena je zhruba 2,7 milionu korun.

Město letos již opravilo chodníky v ulicích Gorkého a Talichova, náklady činily zhruba 700.000 korun. Dokončen je také vjezd ke hřbitovu v Drahlově za asi 100.000 korun a oprava části chodníku a komunikace v ulici Moravská, která přišla asi na 2,1 milionu korun. Pracuje se na opravě povrchu druhé poloviny Vodní ulice v centru města, která bude stát 7,5 milionu korun, a chodníku v ulici Nerudova za 1,4 milionu korun. Na podzim by měla začít i oprava chodníku v ulici Alšova, na kterou je v rozpočtu 2,15 milionu korun, a na Velkém náměstí za 450.000 korun.

Město chce letos do oprav chodníků a komunikací investovat kolem 30 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

7:17 Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

Statutární město Děčín hledá podporu pro změnu legislativy, týkající se fungování výchovných ústavů …