Kuřim: Na Dílech vznikne první komunitní zahrada

07.07.2022 10:41 | Tisková zpráva

Na podzim vznikne první komunitní zahrada, která bude v Kuřimi situována na ulici Rozdělovací, kde mohou občané pěstovat zeleninu a zároveň sousedské vztahy. Chcete-li se zapojit, můžete vyplnit dotazník.

Kuřim: Na Dílech vznikne první komunitní zahrada
Foto: kurim.cz
Popisek: Kuřim, zámek.

Co je komunitní zahrada? Místo, kde budete mít možnost pěstovat lokální potraviny a přenést uzavřený cyklus jídla do praxe. Vyroste díky spolupráci města Kuřim a společensky prospěšného podniku Kokoza. Rozkvétat pak bude díky vám, kteří se projektu budete chtít osobně účastnit. 

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí

A tak pokud máte rádi zelená a jedlá města a hledáte kde pěstovat a kompostovat, pojďte se zapojit s námi. A jestli se k nám chcete přidat, budeme rádi, když vyplníte online dotazník, který najdete na adrese https://bit.ly/KZKurim.

Každá komunitní zahrada je jiná. Jaká? Přesně taková, jakou si ji vytvoří komunitní zahradníci. Chcete pěstovat na 1 metru čtverečním nebo větším záhonu? Chcete na zahradu chodit s dětmi? Chcete pěstovat zeleninu, ovoce nebo květiny? Budeme rádi, když do dotazníku nasdílíte právě tu vaši představu.

Tato komunitní zahrada je první, startovací projekt, ale nemělo by zůstat u jediného místa. Využijte dotazník také k tomu, abyste nám napsali, kde byste jinde navrhovali vybudovat další komunitní zahradu. Komunitní zahrada na ulici Rozdělovací bude zřejmě primárně sloužit lidem, kteří jsou v bytovkách z přilehlých ulic Hojerova a Metelkova, ale členem se může stát každý, kdo má trvalý pobyt v našem městě. O přesném termínu prvního setkání a samotném otevření komunitní zahrady také rozhodnete vy. Plánujeme ho kolem poloviny září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…