Kuřim: Přehlídka historických vozidel již v neděli

20.08.2020 11:11

Tradiční Přehlídka historických vozidel se uskuteční v neděli 23. srpna od 10 do 18 hodin opět spolu s Dopravní nostalgií společnosti Kordis. Akce se uskuteční v prostorách kuřimského nádraží a parku před nádražím.

Kuřim: Přehlídka historických vozidel již v neděli
Foto: kurim.cz
Popisek: Kuřim, zámek.

Do Kuřimi přijedou historické vlaky a na ně budou navazovat historické autobusy a tramvaje v okruhu Kuřim - Brno. Jízdy historického autobusu mezi nádražím a Wellness Kuřim po celý den. Módní přehlídka historických oděvů Dantes. Kulturní vystoupení kapely Stanley´s Dixie Band a skupiny Zkusmeto. Program pro děti skákací hrad a malování na obličej Atrakce Pohoda. Občerstvení zajišťuje Ranč U Septima Malhostovice.

Program v Kuřimi:

10:00 zahájení
11:00 přehlídka historických klobouků oděvů - Dámský kloboukový klub Dantes
11:30 Stanley's Dixie Street Band
12:15 představení veteránů
13:15 Stanley's Dixie Street Band
14:00 přehlídka historických klobouků oděvů - Dámský kloboukový klub Dantes
14:30 Stanley's Dixie Street Band
15:30 hudební skupina Zkusmeto

Jízdy historickým autobusem Nádraží - Wellness Kuřim - a zpět! Od 11 do 18 hodin. Interval po cca 20 minutách, jízdy jsou zdarma.

NEDĚLE 23. SRPNA 2020 - HISTORICKÉ KOLEČKO BRNO - KUŘIM A ZPĚT
Jízdenky si můžete koupit od středy 19. 8. v Kontaktním centru IDS JMK v Brně na Hlavním nádraží v podchodu z hlavní haly.> Pokud Vám to nevyjde, klikněte sem, a zaregistrujte se ke konkrétnímu odjezdu tam a zpět. Kapacita je omezena. Zájemci s registrací mají při nástupu přednost. Je třeba se o jízdenku přihlásit nejpozději 10 minut před odjezdem.

V neděli 23. srpna 2020 pojede tradiční historické kolečko z centra Brna do Kuřimi a odtud do Králova Pole (Technické muzeum) a znovu do centra Brna. Možné bude cestovat i v opačném směru. Mezi Hlavním nádražím a Kuřimí pojedou historické vlaky tažené lokomotivou řady 751 (Bardotka), mezi Kuřími a Technickým muzeem v Králově Poli pojedou historické autobusy a mezi Technickým muzeem a centrem Brna pojedou historické tramvaje z důvodu výluky přes vozovnu Medlánky.

Na vlak bude nasazena historická motorová lokomotiva Bardotka T478.1002 (751.002) + 4 vozy klasické stavby retro Ostravan, z Brna pořadí BD + B + AB + A. V Kuřimi pak bude vystaven olomoucký Pielstick (735.007) , který do Kuřimi před 10. hodinou dopraví i lokomotivu KPKV BS-ka 213.901.

Jedno kolečko vyjde dospělého na 80 Kč. Děti a mládež do 18 let, studenty do 26 let (nutný ISIC), seniory nad 65 let (nutný OP) a ZTP vyjde na 20 Kč. Pokud si předem nekoupíte jízdenku, je kvůli zamezení přeplnění vozidel nutné místa předem rezervovat pro konkrétní odjezd. Nástup bude možný i na místě, přednost ale mají předem zaregistrovaní cestující. Nepřepravují se cestující na stání. Přeprava kočárků i psů je v rámci dostupné kapacity povolena.

V Kuřimi bude zajištěn doplňkový program - projížďky posunovací parní lokomotivy a výstava historických motorových vozidel. Po Kuřimi bude možné se svézt bezplatným historickým autobusem.

Technické muzeum v Brně přichystalo zajímavý program pro celou rodinu včetně komentovaných prohlídek.

Jízdní řády najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…