Kyjov: Jediné parkourové hřiště na Hodonínsku je takřka hotové

10.07.2020 10:13

Cvičební prvky jsou položeny, finální barva podkladu je čerstvě nanesena. Hřiště o velikosti 16 x 12 metrů je takřka připraveno k slavnostnímu otevření. To se uskuteční již dnes 10. července, v 17 hodin v areálu městského stadionu.

Kyjov: Jediné parkourové hřiště na Hodonínsku je takřka hotové
Foto: wikipedie
Popisek: Kyjov

Kyjovští příznivci parkouru si u příležitosti slavnostního otevření připravili několik vystoupení toho, co se dosud naučili. „Na našich kroužcích míváme více než 80 dětí, už třetím rokem navíc pořádáme příměstské parkourové tábory, jezdíváme i po vystoupeních,“ říká Stefan Chrenko z Kyjova, iniciátor výstavby nového sportoviště. Návštěvníci na něm naleznou nejrůznější typy překážek z betonu, překližky i železných konstrukcí, součástí jsou pryžové a pískové doskokové plochy. Stavba vyšla bezmála na 1.5 milionu.

Parkour je moderní dynamický sport, který vzešel z Francie. Hlavním cílem je dostat se z bodu A do bodu B - co možná nejkratší cestou, za použití vlastního těla a přitom efektně, pomocí akrobacie, různých přeskoků či salt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…