Kyjov bude mít díky krajské dotaci nové dopravní hřiště

01.09.2017 13:46

Dnes absolvují děti v Kyjově dopravní výchovu na hřišti Základní školy Komenského, na kterém je vápnem „nalajnovaná“ křižovatka. To se však do budoucna změní a děti dostanou důstojné dopravní hřiště, které vznikne zčásti i na pozemcích místní Tělocvičné jednoty Sokol.

Kyjov bude mít díky krajské dotaci nové dopravní hřiště
Foto: wikipedie
Popisek: Kyjov

Kraj městu s vybudováním zázemí pro praktickou výuku pomůže. Ze svého rozpočtu přispěje 100 tisíc korun na projektovou dokumentaci, podle které bude hřiště zbudováno. Poskytnutí peněz dnes (31. srpna) posvětili krajští radní.

„Naším cílem je, aby v každé obci s rozšířenou působností podobné dopravní hřiště vzniklo. V současné chvíli je v Kyjově dostatečné zázemí pro teoretickou výuku dětí. Praktickou část však absolvovaly v provizorních a nevyhovujících podmínkách,“ vysvětlil náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Dopravní výchovu pro děti v Kyjově zajišťuje Dům dětí a mládeže. V uplynulém školním roce ji přitom využívalo 11 škol, tedy přibližně 213 žáků ze základních škol v okolí. Výstavbu a provoz nového dopravního hřiště smluvně ošetří město Kyjov a TJ Sokol Kyjov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.