Lanškroun: CzechInvest ocenil město 3. místem v soutěži Investičně atraktivní region 2018

09.06.2019 11:44

Město Lanškroun se přihlásilo na konci dubna do soutěže Investičně atraktivní region 2018, kterou pořádá od roku 2017 agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest. Z 25 měst z celé České republiky, která se do soutěže nominovala, obsadilo město Lanškroun 3. místo.

Lanškroun: CzechInvest ocenil město 3. místem v soutěži Investičně atraktivní region 2018
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Do soutěže se mohly přihlásit obce, města, svazky obcí i mikroregiony bez ohledu na jejich velikost. Hodnocení probíhalo ve dvou kolech. V základním kole se hodnotil například objem investic do rozvoje podnikatelské infrastruktury, školství či forma a hloubka spolupráce obce s podnikatelskou sférou – to vše na základě předem stanovených hodnotících kritérií.

Do celostátního finále postoupilo 6 finalistů - Polná, Žďár nad Sázavou, Mikulov, Pardubice, Litoměřice a Slavičín. Agentura CzechInvest dále udělila 2 divoké karty za výjimečný počin v oblasti spolupráce s partnery při rozvoji svého města, a to městům Znojmo a Lanškroun. O výsledném pořadí rozhodla odborná porota složená ze zástupců ministerstva průmyslu a obchodu, ministerstva pro místní rozvoj, podnikatelských asociací a komor a dalších expertů z oblasti podnikání a regionálního rozvoje.

Vyhlášení vítězů letošního ročníku proběhlo ve čtvrtek 6. června v rámci konference Potenciál místní ekonomiky v areálu Louckého kláštera ve Znojmě. Nejvyšší příčku obsadilo město Žďár nad Sázavou, 2. místo získalo město Polná a 3. místo připadlo městu Lanškroun.

Město Lanškroun zaujalo porotu především projektem Společenství firem Lanškrounska, které je dobrým příkladem propojení obce, škol a podnikatelského sektoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…