Lanškroun: Dům dětí a mládeže DAMIÁN provozuje novou službu D-klub

12.12.2018 10:01

Od září 2018 provozuje Dům dětí a mládeže DAMIÁN, Lanškroun úplně novou službu. V budově Základní školy Aloise Jiráska na náměstí J. M. Marků mají lanškrounské děti, které se nedostaly do družiny, možnost navštěvovat D-klub.

Lanškroun: Dům dětí a mládeže DAMIÁN provozuje novou službu D-klub
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

D-klub je otevřen každý pracovní den od 12.00 do 16.00 hodin. V současné době je do něho přihlášeno 16 dětí ze třetích a čtvrtých tříd. Vstup do klubu je pro děti zdarma. D-klub s registračním čísle CZ.03.2.65/0.0/0.0/16_047/0007831 je financován ze zdrojů Operačního programu Zaměstnanost. Tato služba pomáhá zaměstnaným rodičům, aby mohli skloubit svůj pracovní rytmus s péčí o děti. V klubu jsou k dispozici například deskové hry, výtvarné potřeby, klávesy. Děti si mohou napsat v klubu úkoly, se kterými jim ráda pomůže jejich vychovatelka Marie Golasová. Ale samozřejmě si zde děti mohou také pohrát, kreativně tvořit i zasportovat. Koordinátorkou klubu je paní Jana Lukesová, která je takovou „dobrou rádkyní tomuto projektu“.

Protože jde o projekt úplně nový, tak se potýká nejenom s řadou „porodních bolestí“, ale i přání. Před Vánoci měly děti různá přání. Převážná z nich byla vyslyšena a od prosince si každé dítě najde v klubu svůj dárek, o který si napsal Ježíškovi. I vychovatelé tohoto klubu mají touhy. Přejí si, aby alespoň jeden den v měsíci nebyli limitováni časem. Chtějí si s dětmi zajít na výlet nebo třeba jen na delší vycházku tak, aby děti ani vychovatelé nemuseli přemýšlet, koho, kdy a v kolik hodin musí pustit domů. Chtějí se soustředit jen na práci s dětmi a ne na čas, který nás stále limituje. Snad se nám všem tato přání splní!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…