Lanškroun: Pokračují opravy ulic u Krátkého rybníka

05.06.2022 9:37 | Tisková zpráva

Nejpozději v červenci by měly být zahájeny práce na opravě ulice K. Čapka u Krátkého rybníka. Jde již o druhou z ulic v této lokalitě, která projde rekonstrukcí.

Lanškroun: Pokračují opravy ulic u Krátkého rybníka
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

V loňském roce se jako první nového řešení dočkala ulice Jilemnického. Následovat budou opravy ulic Franze Kafky a P. Bezruče, jejichž projektantem je Jiří Cihlář, stejně jako u předešlých dvou. Stavbu bude provádět vysokomýtská firma SAPA - LPJ, spol. s r.o., která nyní dokončuje první fázi opravy ulice B. Smetany. 

Anketa

Co soudíte o Dominiku Ferim? (Ptáme se od 31.5.2022)

hlasovalo: 9012 lidí

Dopravní uzavírka

V nově navrhovaném řešení se počítá s vymezením ploch pro parkování při zachování obousměrného provozu. Oproti ostatním ulicím v této lokalitě se v návrhu počítá i se zachováním chodníku po pravé straně vozovky ve směru od Krátkého rybníka, a to z důvodu zvýšeného pohybu chodců. Rekonstrukce ulice K. Čapka by měla v budoucnu navazovat na nové dopravní řešení v souvislosti s plánovanou výstavbou parkoviště u koupaliště na Dlouhém rybníku, o které jsme vás informovali v minulém čísle Městských novin.

V pátek 13. května se konalo setkání obyvatel, kteří v této lokalitě žijí, se starostou města a zástupci odboru investic a majetku. S občany řešili otázky týkající se zatékání do garáží při přívalových deštích, či změnu režimu jednosměrného provozu v části ulice Rybniční. Přívalové deště jsou částečně řešeny vsakovací dlažbou na parkovacích plochách a zvýšeným obrubníkem u chodníku. Eliminaci množství vody přitékající z ulice T. G. Masaryka v budoucnu výrazně pomůže vyvýšený zpomalovací práh na vjezdu do ulice, který bude sloužit současně jako bezbariérové místo pro přecházení chodců. Tento práh se bude realizovat současně s výstavbou parkovacích ploch u koupaliště.

Práce by měly trvat 9 týdnů, nejzazší termín předání stavby je konec měsíce září. Současně s rekonstrukcí komunikace bude instalováno nové veřejné osvětlení, počítá se také s pokládkou chrániček pro budoucí instalaci optických kabelů společností T-mobile. Celkové smluvní náklady na rekonstrukci jsou 2,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…