Lanškroun: Řidiči se dočkají zlepšení situace na výjezdu z ulice Lidická

03.09.2021 8:36

Téma zbudování nového kruhového objezdu v Lanškrouně, který by usnadnil dopravní situaci na křižovatce silnic I/43 a III/36810, tedy výjezd z Lidické ulice na hlavní ulici Komenského, se řeší již více jak deset let.

Lanškroun: Řidiči se dočkají zlepšení situace na výjezdu z ulice Lidická
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Nyní dojde k rekonstrukci na tomto úseku silnice a vedení Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR) již zahájilo přípravy projektu pro tuto stavbu.

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí

Již v roce 2017 proběhly úpravy silnice I/43 v úsecích od stávajícího kruhového objezdu po železniční přejezd, dále od Krčmy směrem na Štíty. Část od stávajícího kruhového objezdu po Krčmu je tak dalším úsekem, který čeká na svoji rekonstrukci. V rámci této investice se počítá také s vybudováním nového kruhového objezdu na křižovatce ulic Lidická a Komenského, který by pomohl vyřešit současný problém komplikovaného výjezdu vozidel z ulice Lidická v době dopravních špiček.

Samotná výstavba kruhového objezdu je podmíněna několika kroky. „Nejdříve je potřeba zpracovat projektovou dokumentaci a zajistit stavební povolení, dále bude také potřeba vyřešit přeložky sítí v prostoru okružní křižovatky, zejména optických, a časově a věcně koordinovat rekonstrukci plynovodu v úseku od Krčmy po ulici Lidickou,“ říká Jiří Zatloukal, referent Odboru investic a majetku. Silnice I/43 je majetkem státu, investorem a správcem celého projektu je proto Ředitelství silnic a dálnic ČR. „V rámci stavby dojde k výměně asfaltových vrstev silnice I/43, výstavbě okružní křižovatky, vegetačním úpravám, přeložkám veřejného osvětlení,“ vyjmenovává Jan Studecký, tiskový mluvčí ŘSD ČR. Projektovou dokumentaci zpracovává firma STRADA HK, spol. s r.o. Na všech těchto krocích se nyní intenzivně pracuje, ŘSD ČR by chtělo zahájit realizaci stavby co nejdříve. „Projektová dokumentace byla projednána se všemi orgány státní správy a zástupci města Lanškroun. Nyní je v dokončovací fázi, následovat bude vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele,“ dodává Jan Studecký. V rámci projektu se nepočítá s vybudováním kruhového objezdu u Krčmy, o kterém se v minulosti taktéž několikrát jednalo.

Součástí rekonstrukce na tomto úseku budou i úpravy stávajících přechodů pro chodce a míst pro přecházení tak, aby byla zajištěna bezpečnost při přecházení, a aby byly dodrženy veškeré související předpisy a normy. Město dále předpokládá, že v rámci této investice provede na své vlastní náklady úpravy chodníků a veřejného osvětlení navazujících na kruhový objezd v ulici Komenského.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…