Lanškroun: Řidiči se dočkají zlepšení situace na výjezdu z ulice Lidická

03.09.2021 8:36

Téma zbudování nového kruhového objezdu v Lanškrouně, který by usnadnil dopravní situaci na křižovatce silnic I/43 a III/36810, tedy výjezd z Lidické ulice na hlavní ulici Komenského, se řeší již více jak deset let.

Lanškroun: Řidiči se dočkají zlepšení situace na výjezdu z ulice Lidická
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Nyní dojde k rekonstrukci na tomto úseku silnice a vedení Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR) již zahájilo přípravy projektu pro tuto stavbu.

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18223 lidí

Již v roce 2017 proběhly úpravy silnice I/43 v úsecích od stávajícího kruhového objezdu po železniční přejezd, dále od Krčmy směrem na Štíty. Část od stávajícího kruhového objezdu po Krčmu je tak dalším úsekem, který čeká na svoji rekonstrukci. V rámci této investice se počítá také s vybudováním nového kruhového objezdu na křižovatce ulic Lidická a Komenského, který by pomohl vyřešit současný problém komplikovaného výjezdu vozidel z ulice Lidická v době dopravních špiček.

Samotná výstavba kruhového objezdu je podmíněna několika kroky. „Nejdříve je potřeba zpracovat projektovou dokumentaci a zajistit stavební povolení, dále bude také potřeba vyřešit přeložky sítí v prostoru okružní křižovatky, zejména optických, a časově a věcně koordinovat rekonstrukci plynovodu v úseku od Krčmy po ulici Lidickou,“ říká Jiří Zatloukal, referent Odboru investic a majetku. Silnice I/43 je majetkem státu, investorem a správcem celého projektu je proto Ředitelství silnic a dálnic ČR. „V rámci stavby dojde k výměně asfaltových vrstev silnice I/43, výstavbě okružní křižovatky, vegetačním úpravám, přeložkám veřejného osvětlení,“ vyjmenovává Jan Studecký, tiskový mluvčí ŘSD ČR. Projektovou dokumentaci zpracovává firma STRADA HK, spol. s r.o. Na všech těchto krocích se nyní intenzivně pracuje, ŘSD ČR by chtělo zahájit realizaci stavby co nejdříve. „Projektová dokumentace byla projednána se všemi orgány státní správy a zástupci města Lanškroun. Nyní je v dokončovací fázi, následovat bude vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele,“ dodává Jan Studecký. V rámci projektu se nepočítá s vybudováním kruhového objezdu u Krčmy, o kterém se v minulosti taktéž několikrát jednalo.

Součástí rekonstrukce na tomto úseku budou i úpravy stávajících přechodů pro chodce a míst pro přecházení tak, aby byla zajištěna bezpečnost při přecházení, a aby byly dodrženy veškeré související předpisy a normy. Město dále předpokládá, že v rámci této investice provede na své vlastní náklady úpravy chodníků a veřejného osvětlení navazujících na kruhový objezd v ulici Komenského.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …