Lanškroun: Zastupitelstvo města rozhodlo o podání trestního oznámení na neznámého pachatele

29.09.2015 7:28

O skutečnosti, že nové vedení města řeší celou řadu právních a účetních problémů, které vznikly v předchozích volebních obdobích ze smluvních obchodních vztahů s firmami pana Jana Mináře jsme na tomto místě již několikrát informovali. V současné době probíhá ve věci několik soudních sporů, v některých je město žalobcem, v jiných je žalovaným.

Lanškroun: Zastupitelstvo města rozhodlo o podání trestního oznámení na neznámého pachatele
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Vedení města zadalo odborným firmám analýzu reálně uskutečněných pohledávek a závazků s firmami pana Mináře. Audit mimo jiné prokázal, že město mohlo v minulosti po firmách pana Mináře vymáhat sankce v celkové výši cca 5,5 milionů Kč. K účinnému vymožení alespoň části těchto sankčních poplatků ale, bohužel, nikdy nedošlo. V současné době je navíc podle stanoviska právníků města nárok na jejich uplatnění soudní cestou promlčen. Městu tak nesporně vznikla škoda a zastupitelstvo proto rozhodlo podat podnět k přešetření Okresnímu státnímu zastupitelství v Ústí nad Orlicí.

Vedení města Lanškroun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…